Recept Zajímavá příprava pomalu pečené kačeny

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zajímavá příprava pomalu pečené kačeny

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Dobře okořenit kačenu zvenku a uvnitř. Na hrubo nastrouhat polovinu zázvoru a polovinu rebarbory. Smíchat v míse s polovinou šalvěje. Přidat všechen česnek a všechnu cibuli. Nadít tím kačenu. Položit kačenu na mřížku do pekáče (nebo na několik špejlí) a péct ji po 1 hodinu. Snížit teplotu na 150°C a péct další hodinu a půl, až je kačena pěkně měkká a křupavá (jestli je upečená se pozná podle křupavé kůže a že se může se stehenní kostí lehce pohnout). Během pečení několikrát odstranit sádlo. Přendat upečenou kachnu na teplé místo. Slít zbytek sádla z pánve. Vyjmout všechnu nádivku z kachny a společně se šťávou vyteklou z kachny, dát do pekáče. Zahřát na pomalém ohni, přidat víno a odškrábat všechen výpek na spodu pekáče. Přidat vývar a zredukovat vše na omáčku. Přelít přez hrubé síto. Pomocí ostrého nožíku odříznour prsa z kachny a pomocí rukou odloupnout stehna. Odžíznout křídla a biskupa. Položit vše na nahřátou mísu. Udržovat v teple. Najrájet na tenké plátky zbytek zázvoru a osmažit ho na horké pánvi s olejem. Když se začíná barvit přidat zbytek rebarbory na jemné plátky nakrájené a zbytek šalvěje. Smažit do křupava. Posypat vše na kachnu a polít ji šťávou.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 25.11.02 vloženo
  • 32913x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kačena asi 2.2kg
  • sůl a pepř
  • 125g čerstvého zázvoru
  • 70g rebarbory, nebo brusinek (obojí můžou být zmražené)
  • 4 lžíce na hrubo posekané čerstvé šalvěje, nebo 1 lžíce usušené
  • 1/2 palice česneku, stroužky vyjmuté a rozkrojené napůl
  • 1 červená cibule, na jemné plátky nakrájená
  • 125ml Marsala vína, nebo podobného, jako Vin Santo
  • 180ml zeleninového, nebo kuřecího vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje

Doporučená příloha

  • Dušená zelenina a pečené brambory s mořskou solí a rozmarýnem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zajímavá příprava pomalu pečené kačeny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz