Recept Zajímavá příprava pomalu pečené kačeny

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zajímavá příprava pomalu pečené kačeny

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Dobře okořenit kačenu zvenku a uvnitř. Na hrubo nastrouhat polovinu zázvoru a polovinu rebarbory. Smíchat v míse s polovinou šalvěje. Přidat všechen česnek a všechnu cibuli. Nadít tím kačenu. Položit kačenu na mřížku do pekáče (nebo na několik špejlí) a péct ji po 1 hodinu. Snížit teplotu na 150°C a péct další hodinu a půl, až je kačena pěkně měkká a křupavá (jestli je upečená se pozná podle křupavé kůže a že se může se stehenní kostí lehce pohnout). Během pečení několikrát odstranit sádlo. Přendat upečenou kachnu na teplé místo. Slít zbytek sádla z pánve. Vyjmout všechnu nádivku z kachny a společně se šťávou vyteklou z kachny, dát do pekáče. Zahřát na pomalém ohni, přidat víno a odškrábat všechen výpek na spodu pekáče. Přidat vývar a zredukovat vše na omáčku. Přelít přez hrubé síto. Pomocí ostrého nožíku odříznour prsa z kachny a pomocí rukou odloupnout stehna. Odžíznout křídla a biskupa. Položit vše na nahřátou mísu. Udržovat v teple. Najrájet na tenké plátky zbytek zázvoru a osmažit ho na horké pánvi s olejem. Když se začíná barvit přidat zbytek rebarbory na jemné plátky nakrájené a zbytek šalvěje. Smažit do křupava. Posypat vše na kachnu a polít ji šťávou.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 25.11.02 vloženo
  • 31701x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kačena asi 2.2kg
  • sůl a pepř
  • 125g čerstvého zázvoru
  • 70g rebarbory, nebo brusinek (obojí můžou být zmražené)
  • 4 lžíce na hrubo posekané čerstvé šalvěje, nebo 1 lžíce usušené
  • 1/2 palice česneku, stroužky vyjmuté a rozkrojené napůl
  • 1 červená cibule, na jemné plátky nakrájená
  • 125ml Marsala vína, nebo podobného, jako Vin Santo
  • 180ml zeleninového, nebo kuřecího vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje

Doporučená příloha

  • Dušená zelenina a pečené brambory s mořskou solí a rozmarýnem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zajímavá příprava pomalu pečené kačeny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz