Recept Zajíc cibuláč

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zaječí maso protkneme slaninou a potřeme rozehřátým máslem. Necháme do druhého dne odležet. Druhý den máslo seškrábneme a zajíce osolíme. V pekáčku rozehřejeme máslo a zbytek pokrájené slaniny, vložíme zajíce spolu s cibulí nakrájenou na tlustší plátky, prudčeji opečeme, mírně podlijeme vodou, přidáme koření a ocet, zakryjeme pokličkou a v troubě dusíme téměř doměkka. Během dušení přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Nakonec dopečeme bez pokličky, aby maso dostalo pěknou barvu.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 30.10.03 vloženo
  • 7097x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Kýta a hřbet z jednoho zajíce
  • 80 g slaniny
  • 80 g másla
  • 3-4 cibule
  • sůl, několik kuliček pepře a nového koření
  • 1-2 kuličky jalovce
  • špetka tymiánu
  • kousek bobkového listu
  • 1 lžička octa

Doporučená příloha

  • vařené brambory, rýže, houskový knedlík - zelí, červená řepa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zajíc cibuláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Chilli con carne Chilli con carne
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz