Recept Zaječí stehna po burgundsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zaječí stehna po burgundsku

Postup

1. Šalotku oloupeme a nadrobno nakrájime. Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na koleč­ka. Z omytého a osušeného tymiánu otrháme lístky. 2. Do omytých a osušených zaječích stehen ve­třeme sůl s pepřem. V kastrolu rozehřejeme olej a másla. Přidáme na kostičky nakrájenou slani­nu a rozškvaříme. Vložíme zaječí stehna a prud­ce je opečeme ze všech stran dohněda. 3. Přidáme šalotku, mrkev a tymián. Podlijeme červeným vínem a dusíme zhruba 45 min. Poté maso vyjmeme a uchováme horké. 4. Solamyl rozmícháme v trošce vody a přilije­me do kastrolu. Necháme přejít varem, osolíme a opepříme.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 19.10.01 vloženo
  • 11808x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g šalotky
  • 500 g mrkve
  • 1 svazek tvmiánu
  • 4 zaječí stehna
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 20 g másla
  • 40 g slaniny
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 2 lžičky solamylu

Doporučená příloha

  • Podáváme se širokými nudlemi.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zaječí stehna po burgundsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz