Recept Zaječí stehna po burgundsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zaječí stehna po burgundsku

Postup

1. Šalotku oloupeme a nadrobno nakrájime. Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na koleč­ka. Z omytého a osušeného tymiánu otrháme lístky. 2. Do omytých a osušených zaječích stehen ve­třeme sůl s pepřem. V kastrolu rozehřejeme olej a másla. Přidáme na kostičky nakrájenou slani­nu a rozškvaříme. Vložíme zaječí stehna a prud­ce je opečeme ze všech stran dohněda. 3. Přidáme šalotku, mrkev a tymián. Podlijeme červeným vínem a dusíme zhruba 45 min. Poté maso vyjmeme a uchováme horké. 4. Solamyl rozmícháme v trošce vody a přilije­me do kastrolu. Necháme přejít varem, osolíme a opepříme.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 19.10.01 vloženo
  • 12017x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g šalotky
  • 500 g mrkve
  • 1 svazek tvmiánu
  • 4 zaječí stehna
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 20 g másla
  • 40 g slaniny
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 2 lžičky solamylu

Doporučená příloha

  • Podáváme se širokými nudlemi.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zaječí stehna po burgundsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Karbanátky Karbanátky
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz