Recept Zaječí sekaná – Litva

Litevská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očistěného a odblaněného zajíce uvaříme s kořením ve 2 l vody. Pak obereme maso z kostí a umeleme spolu s bůčkem, rohlíky, cibulí, česnekem. Směs zředíme vývarem, přidáme žloutky, koření a sůl. Také nadrobno pokrájenou a mírně osmahnutou slaninu. Promícháme. Z masy uděláme dvě větší šišky nebo více menších bochánků, obalíme je ve strouhánce a upečeme. Podobně můžeme sekanou připravit z králíka, kterého však musíme naložit asi na 2 dny do nálevu: 1,5 l vody, citrónová šťáva z jednoho citrónu, 5-6 jalovčinek, 2-3 bobkové listy, 8 zrnek pepře a nového koření, lžíce soli.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 31.10.02 vloženo
  • 5373x zobrazeno

Ingredience

  • Zaječí předek a vnitřnosti
  • 2-3 cibule
  • 4-5 sníteki tymiánu
  • 2-3 bobkové listy
  • 8 zrnek pepře
  • 8 zrnek nového koření, sůl
  • 1/2 kg bůčku
  • 2-3 cibule
  • 4-5 stroužků česneku
  • 6 rohlíků
  • 3-4 žloutky (nebo 2 žloutky a 2 celá vejce
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 1/ lžičky mletého pepře
  • špetku muškátového oříšku a květu
  • 1 lžíce majoránky
  • čerstvý nebo sušený pelyněk
  • 4-6 jalovčinek
  • strouhánka
  • 50g slaniny

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zaječí sekaná – Litva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz