Recept Zaječí sekaná – Litva

Litevská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očistěného a odblaněného zajíce uvaříme s kořením ve 2 l vody. Pak obereme maso z kostí a umeleme spolu s bůčkem, rohlíky, cibulí, česnekem. Směs zředíme vývarem, přidáme žloutky, koření a sůl. Také nadrobno pokrájenou a mírně osmahnutou slaninu. Promícháme. Z masy uděláme dvě větší šišky nebo více menších bochánků, obalíme je ve strouhánce a upečeme. Podobně můžeme sekanou připravit z králíka, kterého však musíme naložit asi na 2 dny do nálevu: 1,5 l vody, citrónová šťáva z jednoho citrónu, 5-6 jalovčinek, 2-3 bobkové listy, 8 zrnek pepře a nového koření, lžíce soli.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 31.10.02 vloženo
  • 5513x zobrazeno

Ingredience

  • Zaječí předek a vnitřnosti
  • 2-3 cibule
  • 4-5 sníteki tymiánu
  • 2-3 bobkové listy
  • 8 zrnek pepře
  • 8 zrnek nového koření, sůl
  • 1/2 kg bůčku
  • 2-3 cibule
  • 4-5 stroužků česneku
  • 6 rohlíků
  • 3-4 žloutky (nebo 2 žloutky a 2 celá vejce
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 1/ lžičky mletého pepře
  • špetku muškátového oříšku a květu
  • 1 lžíce majoránky
  • čerstvý nebo sušený pelyněk
  • 4-6 jalovčinek
  • strouhánka
  • 50g slaniny

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zaječí sekaná – Litva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz