Recept Zaječí sekaná – Litva

pjs Litevská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očistěného a odblaněného zajíce uvaříme s kořením ve 2 l vody. Pak obereme maso z kostí a umeleme spolu s bůčkem, rohlíky, cibulí, česnekem. Směs zředíme vývarem, přidáme žloutky, koření a sůl. Také nadrobno pokrájenou a mírně osmahnutou slaninu. Promícháme. Z masy uděláme dvě větší šišky nebo více menších bochánků, obalíme je ve strouhánce a upečeme. Podobně můžeme sekanou připravit z králíka, kterého však musíme naložit asi na 2 dny do nálevu: 1,5 l vody, citrónová šťáva z jednoho citrónu, 5-6 jalovčinek, 2-3 bobkové listy, 8 zrnek pepře a nového koření, lžíce soli.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 31.10.02 vloženo
  • 5854x zobrazeno

Ingredience

  • Zaječí předek a vnitřnosti
  • 2-3 cibule
  • 4-5 sníteki tymiánu
  • 2-3 bobkové listy
  • 8 zrnek pepře
  • 8 zrnek nového koření, sůl
  • 1/2 kg bůčku
  • 2-3 cibule
  • 4-5 stroužků česneku
  • 6 rohlíků
  • 3-4 žloutky (nebo 2 žloutky a 2 celá vejce
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 1/ lžičky mletého pepře
  • špetku muškátového oříšku a květu
  • 1 lžíce majoránky
  • čerstvý nebo sušený pelyněk
  • 4-6 jalovčinek
  • strouhánka
  • 50g slaniny

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zaječí sekaná – Litva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz