Recept Zaječí hřbet v pikantní omáčce

babi Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Odblanit zaječí hřbet. Slaninu nakrájet na tenké plátky. Vymačkat 1/2 citronu a zbývající nakrájet na plátky. Pokrájet cibuli na plátky. Maso hodně prošpikovat, osolit a potřít změklým máslem. Maso vložit do kastrolu a na něj poskládat plátky citronu a cibule. Zalít vše vývarem a přivéct pomalu do varu. Postupně přidat smetanu. Nechat dusit do měkka. Nakonec ochutit vše citronovou šťávou, hořčicí a cukrem. Nejlepší přílohou jsou knedlíky po maďarsku.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 27.12.06 vloženo
  • 5692x zobrazeno

Ingredience

  • 1.2 kg zaječího hřbetu
  • 150 g uzené slaniny
  • 2 citrony
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • 45 g másla
  • 500 g dobrého vývaru z morkových kostí
  • 300 ml kyselé smetany
  • 1 lžíce cukru
  • hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zaječí hřbet v pikantní omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz