Recept Zaječí hřbet v pikantní omáčce

babi Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Odblanit zaječí hřbet. Slaninu nakrájet na tenké plátky. Vymačkat 1/2 citronu a zbývající nakrájet na plátky. Pokrájet cibuli na plátky. Maso hodně prošpikovat, osolit a potřít změklým máslem. Maso vložit do kastrolu a na něj poskládat plátky citronu a cibule. Zalít vše vývarem a přivéct pomalu do varu. Postupně přidat smetanu. Nechat dusit do měkka. Nakonec ochutit vše citronovou šťávou, hořčicí a cukrem. Nejlepší přílohou jsou knedlíky po maďarsku.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 27.12.06 vloženo
  • 5493x zobrazeno

Ingredience

  • 1.2 kg zaječího hřbetu
  • 150 g uzené slaniny
  • 2 citrony
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • 45 g másla
  • 500 g dobrého vývaru z morkových kostí
  • 300 ml kyselé smetany
  • 1 lžíce cukru
  • hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zaječí hřbet v pikantní omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz