Recept Zaječí hřbet v pikantní omáčce

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Odblanit zaječí hřbet. Slaninu nakrájet na tenké plátky. Vymačkat 1/2 citronu a zbývající nakrájet na plátky. Pokrájet cibuli na plátky. Maso hodně prošpikovat, osolit a potřít změklým máslem. Maso vložit do kastrolu a na něj poskládat plátky citronu a cibule. Zalít vše vývarem a přivéct pomalu do varu. Postupně přidat smetanu. Nechat dusit do měkka. Nakonec ochutit vše citronovou šťávou, hořčicí a cukrem. Nejlepší přílohou jsou knedlíky po maďarsku.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 27.12.06 vloženo
  • 5154x zobrazeno

Ingredience

  • 1.2 kg zaječího hřbetu
  • 150 g uzené slaniny
  • 2 citrony
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • 45 g másla
  • 500 g dobrého vývaru z morkových kostí
  • 300 ml kyselé smetany
  • 1 lžíce cukru
  • hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zaječí hřbet v pikantní omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz