Recept Zaječí hřbet v pikantní omáčce

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Odblanit zaječí hřbet. Slaninu nakrájet na tenké plátky. Vymačkat 1/2 citronu a zbývající nakrájet na plátky. Pokrájet cibuli na plátky. Maso hodně prošpikovat, osolit a potřít změklým máslem. Maso vložit do kastrolu a na něj poskládat plátky citronu a cibule. Zalít vše vývarem a přivéct pomalu do varu. Postupně přidat smetanu. Nechat dusit do měkka. Nakonec ochutit vše citronovou šťávou, hořčicí a cukrem. Nejlepší přílohou jsou knedlíky po maďarsku.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 27.12.06 vloženo
  • 5095x zobrazeno

Ingredience

  • 1.2 kg zaječího hřbetu
  • 150 g uzené slaniny
  • 2 citrony
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • 45 g másla
  • 500 g dobrého vývaru z morkových kostí
  • 300 ml kyselé smetany
  • 1 lžíce cukru
  • hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zaječí hřbet v pikantní omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz