Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na kostky asi 3 cm velké. Vložíme do kastrolu, zalijeme smetanou, přikryjeme a necháme přes noc v chladu. Slaninu i s kůží nakrájíme na kostky a na pánvi společně s pokrájenou zeleninou opečeme (mrkev, celer, petržel). Přidáme vývar, koření a vaříme při mírné teplotě. Vlažné přecedíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a zvolna na malém množství oleje osmahneme dozlatova. Přimícháme práškovou papriku, rajčatový protlak, uleželé maso ze smetany a zeleninovo-slaninový vývar. Osolíme, opepříme a přikryté dusíme. Podle potřeby doléváme vodou. Dle chuti a hustoty omáčky můžeme zahustit čerstvou smetanou s hladkou moukou. Papriky rozčtvrtíme, očistíme, nakrájíme na nudličky a posledních 10 minut před dokončením dusíme v omáčce. Omáčku dochutíme.
Recept je z kategorií: Zvěřina
Bramborové knedlíky, noky nebo rýže s petrželkou, červené víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zaječí guláš se smetanovou omáčkou