Recept Zahradnické řízky (pro Býky)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zeleninu krátce povaříme (nejlépe v páře) a rozmixujeme nebo umeleme. Přidáme vejce, nadrobnou pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, mouku, strouhanku, dobře dochutíme kořením a osolíme. Z hmoty tvarujeme placičky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a ve strouhance smíchané s ovesnými vločkami. Vložíme je do rozehřátého tuku a smažíme dozlatova. Usmažené řízky odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. *Tip:* Do směsi můžeme přidat trochu mletého masa, nudličky uzeniny nebo nastrouhaný sýr. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 11.04.05 vloženo
  • 4610x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 balíček zmrazené zeleninové směsi (400 g)
  • 1-2 vejce
  • 1 cibule
  • 2 PL hladké mouky
  • sreouhanka podle potřeby
  • 3-4 stroužky česneku
  • směs koření do mletého masa
  • sůl;
  • *Na obalení:*
  • hladká mouka
  • 1-2 vejce
  • trochu mléka
  • strouhanka
  • ovesné vločky.

Doporučená příloha

  • vařené brambory, zeleninová obloha, tatarská omáčka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zahradnické řízky (pro Býky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz