Recept Zadělávaný králík

Eja Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Králíka naporcujeme na malé kousky. Bůček nakrájíme na kostičky. Do kastrolu dáme máslo, rozehřejeme, pak přidáme kostičky bůčku. Až pustí tuk, tak je vyjmeme a uschováme. Do kastrolu dáme kousky králíka, opečeme dozlatova, zaprášíme moukou, necháme opražit dosvětla a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme narobno nasekaný česnek, bouquet garni, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 30 minut na mírném ohni. Pak přidáme cibuličky, kostičky bůčku a žampiony rozkrojené na poloviny a dusíme pod pokličkou dalších 30 minut. Rozdělíme na talíře a podáváme s krajíčky bílého chleba opečenými na másle.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 23.08.03 vloženo
  • 5600x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 králík cca 1,5 kg
  • 15 dkg bůčku
  • 12 malých cibuliček
  • 3 dkg mouky
  • 2 dcl bílého vína
  • 2 dcl hovězího vývaru
  • stroužek česneku
  • 2,5 dkg másla
  • 20 dkg žampionů
  • bouquet garni, sůl, pepř
  • krajíčky bílého chleba opečené na másle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zadělávaný králík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zadělávaný králík

Eja
3874 příspěvků 25.1.09 03:43
Bouquet garni

je svazeček bylinek - snítka petrželky, tymiánu a bobkový list, může se přidat i česnek. Může se svázat nití a ponořit do pokrmu, nebo v kousku plátýnka a nebo nejjednodušší je vložit to do „vajíčka“ na čaj. Lze to samozřejmě vložit volně do jídla, ale pak se to dost těžko loví ven. Jak plyne ze složení, tak pro chuť jídla je to zcela zá:,–(ní ingredience.

Labužník Tery
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Co je to..?

prosím - co to je bouquet garni a jak je důležitý jako ingredience?
Díky

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo...

tento výborný recept znám s tím rozdílem, že se vněm používá kuře. Ne nadarmo se králík kulinářsky zařazuje do drůbeže ;o)))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Cibulačka Cibulačka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz