Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
No nie az tak velmi dlho Japonske, tvrdia ze Yakiniku prislo az po vojne z Koreji, ale za tych par rokov sa rozvinulo pomenilo, prisposobilo Japonskej chuti a stalo sa velmi „trendy“- moderne, kde pri stole kazdy sam griluje svoj kusok rozlicneho masa, vnutornosti alebo zeleniny. Doma nemame tolko grilov, tak toto je upravena verzia pre domacnost - bud na sporaku na alebo na platni grilu v zahrade.
1-Na velmi tenko cca 3 mm nakrajane hovadzie alebo bravcove sa da kupit v azijskych obchodoch (v mrazakoch). Je to super lebo je hned hotove plus ho netreba tak vela ( usetrite na navsteve - date im salat a ryzu a vyzera toho vela). Inac da sa to spravit aj doma, ked mate znameho dakde v obchode kde maju elektricky krajac, maso zmrazite a trosku nechate rozmrazit a date si nakrajat na tenke platky ako hrubsiu sunku. Alebo mate doma velmi ostry noz a skuste to. Stoji to za pokus. 2-V miske si spravime velmi jednoduchu marinadu zo sojovej omacky, naozaj ta Japonska je dobra (Kikkoman) ani husta ani moc slana. Pridame trochu sake, cukru a sezamoveho oleja a roztlaceneho cesnaku a vsetko premiesame. 3-Tenko nakrajane maso dame marinovat na cca 10 minut. Rozohrejeme si panvicu alebo platnu na grile, dame trosku oleja a rychlo poopekame. Ochutime podla potreby mlete korenie, sol. Prizdobime sezamovymi semienkami, servirujeme s ryzou a salatom podla chute.
Recept je z kategorií: Minutky
ryza
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Yakiniku - Japonské BBQ
A cesnek urcite pridam take!
Bento dik, nikdy jsem tuhle verzi (kombinace sake a sojovky se sezam olejem) nejedla, vyzkousim ! To krajeni masa je jako u nekterych tech cinskych jidel (uz jsme nekde diskutovali) a krajim ho tak rada. Ono to jidlo pak dostane uplne jiny smrnc a i predni hovezi lze jen restovat a pak kousat. Uz se na to tesim. Jednoduchy, pekny recept
wydro, to co esmeralda spomina je luxusna verzia pre prachacov,
najlepsie suroviny a v podstate "show " za
ktoru sa plati -Teppanyaki .
, v podstate prisposobena povodna tradicna
Korejska grilovacka " Bulgogi ". Ano marinuje sa v sezamovom oleji , podla
chute kdo chce aj menej ale ze to je Korejske ty si daju aj dve lyzice a
5 cesnakov 
Co som ja pridal je verzia pre pracujucu triedu
http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgogi
Bento, opravdu pouzivaji do toho ten sezamovy olej ? Nikdy jsem to nevidela, necetla. To neni ze by mi to nejak vadilo, jen se ptam !
4813 příspěvků 2.10.11 02:44
Bento, Japonci umí. Doma to nedělám, ale občas zajdeme na takzvané Teppanyaki.
Stůl je do tvaru U a sedí u něj maximálně deset lidí.
Uprostřed je kovový plát a na něm velice zručný kuchař předvádí svá kouzla.
Přímo před hosty připravuje jeden chod za druhým - celkem asi osm. Začíná se salátem, pak přijde Miso polévka a pak různá masa, rýže, mořští živočichové a končí to něčím sladkým.
Menu je předurčené.
Používají se suroviny té nejvyšší kvality a proto to není laciné.
Stojí to ale za to, neboť zde není jen výborné jídlo, ale také krásná podívaná.