Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Japonske domace velmi popularne jedlo v podstate recept co je skor co ladnicka dala. Pouzijeme maso ake mame kuracie, bravcove, hovadzie na tenko nakrajane pridame zeleninu, vzdy je zaklad zeli a mrkva ale potom si pridame bud klicky alebo hriby ci papriku a vsetko zmiesame so slizami udon. Toto jedlo je v style „Yoshoku“, to je pojaponstene europske alebo cinske jedlo. Nakoniec zalejeme omackou Tonkatsu (v Japonsku sa predava), co je sen Slovenskeho kuchara samouka lebo je zmes kecup, sojova omacka, worcesterska omacka horcica, keby tam bola Vegeta tak by to vyhralo medailu.
1-Japonske hrube slize udon, bud mame surove alebo susene dame do vody a uvarime podla navodu. 2-Vsetku zeleninu nakrajame, mrkvu na jullien. Ked mame susene shitaki dame najprv napucat do vlaznej vody. Vyberieme a nakrajame na platky. Ja som pouzil kvalitne hovadzie maso, nie je treba vela cca 250 g a nakrajal na tenke platky. Dal rychlo oprazit na rozpaleny olej do woku (stir fry). Ked mame velky wok potlacime maso na stranu ked maly vyberieme a pridavame zeleninu, cibulu, mrkvu atd. a rychlo oprazime. 3-Do maleho kastrola na nizkom plameni dame Worcestersku omacku a kecup pridame sojovu a cukor. Varime - miesame na nizkom plameni a zredukujeme o 20%, nakoniec vmiesame horcicu a nove korenie. (Recept je z New York Times dining section) neskusal som, mam z obchodu. Zmiesame s masom, premiesame prehrejeme, prizdobime jarnou cibulkou alebo tradicne benito struzlinami. Ktore som nemohol najst, v spajzi... az ked bolo zjedene.
Recept je z kategorií: Ostatní recepty na těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
9.11.11 12:38
proti Bentovým fotkám mi vyšlo celé jídlo tmavší. Bude to jistě použitou sójovkou - Pearl River Bridge, Muschroom Flavoured Superior Dark Soy Sauce. Olej byl sezamový a maso z kuřecích prsou.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Yaki Udon - Nudle se zelím
Mily Bento, jak jsem rada, ze jsem po dlouhe dobe na tebe narazila… je to jako dousek cisteho vzduchu. Ty nudle opravdu v ruznych obmenach varim uz dlouhatanskou dobu. Totiz miluji japonskou kuchyni a kdo byl v Japonsku dobre vi, jak je jejich kuchyne ruznoroda
Mej se moc dobre a uzivej si vaseho tropickeho
pocasi 
5068 příspěvků 11.11.14 12:36
@Bento, tu sa nikdy nikto nehadal, tu si ludia len vymienali/ju nazory..chvalabohu..a to myslim vazne, nie ze nie..:)
Tie nudle su fantasticke! a ta omacka..som len pozerala cosa mi z toho uvari a zredukuje, a ono ze ano! dobraaa!
Příspěvek upraven 11.11.14 v 12:37
Ahoj
jolana, nechodim sem tak casto -
nebavi ma hadanie ako v minulosti, a udon budu asi zajtra ale z cinskej
kapusty
babi nedaj sa dobre ta tu vidiet po case
Bento, to je opravdu oblibeny recept. http://www.youtube.com/watch?… Pripravuji s krevetami, dashi, trochu jinymi omackami, mirin, nori a nakonec jako zde s bonito lupinky. Zdravim te!
5068 příspěvků 3.11.14 17:17
Bento, fantasticke boli
..u nas ale s kuratom, hovadzinu ci cervene
maso japonci pozivaju snad uz teraz viac ale davnejsie hodnbe malo, pretoze maso
zo vcsetkeho co malo styri nohy bolo cisarskym dekretom(stovky rokov rokov)
zakazane.. 
proti Bentovým fotkám mi vyšlo celé jídlo tmavší. Bude to jistě použitou sójovkou - Pearl River Bridge, Muschroom Flavoured Superior Dark Soy Sauce. Olej byl sezamový a maso z kuřecích prsou.