Recept Wiśniówka (višňový likér)

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omyté višně bez šťopek nasypeme do sudu a zalijeme alkoholem.
Višně by měli být zcela ponořené. Můžeme dolít trochou převařené vody.
Necháme za občasného promíchání měsíc louhovat.

Poté vyluhovanou štávu slijeme do lahví a uložíme do chladu.
(je lepší pomáhat si menší miskou s nálevkou a sítem, do které postupně vyléváte část višní a z misky teprve do lahví).

Višně vrátíme zpět do sudu a zasypeme cukrem. Důkladně promícháme, uzavřeme a opět necháme alespoň měsíc luhovat. Tentokrát promícháváme obden.
Poté slijeme sladkou šťávu přes síto do velké nádoby.

Nakonec smícháme v sudu obě šťávy a necháme ještě týden odležet aby se dobře spojily.

Poté přes trychtýřek vyložený gázou nalijeme do flašek.

Uvedená množství by měla vyjít na 12 - 15 l.

Vyluhované višně se také dají použít - třeba na výrobu višní v čokoládě.

Ten samý postup můžeme použít na různé druhy ovoce - jablka, švestky, maliny atd.

Recept je z kategorií: Nápoje


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.01.08 vloženo
  • 8694x zobrazeno

Ingredience

  • 5 kg višní (hodně šťavnaté s malými peckami jsou nejlepší)
  • 3 kg cukru krystal
  • 5 l 70% lihu (např. vodka Rasputin).
  • Dále budeme potřebovat alespoň 20 l uzavíratelnou nádobu (např. plastový sud), velkou měchačku, gázu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Wiśniówka (višňový likér)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
LaPetula
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Wiśniówka (višňový likér)

U nás v KV se prodává Rasputin opravdu 70%. V polsku se dá koupit líh 80%.
My mame radi likér s více volume, je to lepší … Ale jak říká nalejt tam můžeš co chceš.

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Wiśniówka (višňový likér)

klidně dej normální vodku 40, likér se čepuje o mocnosti kolem 20%. Přidávám recepis mé tety z roku 1901: Na 1 kg stopek zbavených višní naleje se tolik samožitné kořalky až jsou všechny višně v ní pohříženy. K tomu přidá se asi 1 dkg hřebíčku, tolik celé skořice kolik zrn pepře a trochu čerstvé neb sušené mařinky. Též tyčinku vanilky možno přidati. Láhev se ováže pergamenem a ponecha na teplém místě, nejlépe na slunci státi. Když se višňovka odlévá, může se přidati kořalky a něco višní. Vidíš že se sílou kořalky si nikdo starost nedělal. A vy DK nepálíte doma?

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Wiśniówka (višňový likér)

U nás v DK má vodka Rasputin pouhých 37½%. Zádná vodka ci cokoliv jiného co by melo 70% se neprodává. Muzes poradit jak to udelat s tímto, pro mne dostupným alkoholem? Predem dekuji.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz