Recept Waterfall Steak Salad เนื้อนำ้ตก (nam tok neua)

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Waterfall Steak Salad เนื้อนำ้ตก (nam tok neua)

Úvod

Je to jedno z velmi oblíbených Thajských jídel - salátů, kombinuje v sobě všechny typické chuťě pravého Thajska a to vyváženou chuť ostrého-sladkého-slaného a kyselého.
Je plný vitamínů a jeho příprava opravdu nezabere moc času.

Ve svém názvu má vodopád protože to naznačuje, že když grilujeme steak, kape z něj do grilu lahodná štáva.Na tento Thajský salát lze použít steak který Vám zbyde z grilování, myslím že bych se ani nebála použít vepřové nebo jiné štavnaté plátky masa.

Podává se s lepkavou rýží.

Postup

Postup přípravy lepkavé rýže :

Jedinou „komplikaci“ kterou vidím v přípravě lepkavé rýže je pro mě ta, že semusí namočit na minimálně 24 hodin do vody před její samotnou přípravou. Pak rýži propláchneme a zbavíme jí vody. Takto připravenou rýži paříme do měkka.

Postup přípravy rýžového prášku :

Nezkoušejte tuto ingredienci z tohoto pokrmu vynechat, protože je to právě ona která pokrmu dodá tu pravou Thajskou chuť a to vůbec nezmiňuju že má v tomo pokrmu svoji úlohu a to absorbovat nadbytečnou tekutinu.

Udělat si svůj česrtvý rýžový prášek přitom není nic složitého a nic co by Vám zabralo více jak 10-15 minut. Lepkavou rýži na mírném ohni smažímě na suché pánvi do světle hněda pak ji necháme
vychladnou a hmoždíři rozmělníme na prášek. Jde do velmi snadno. Myslím si že jde použít I obyčejná rýže ale doporučuje se lepkavá rýže pro větší podíl škrobu. Dále se doporučuje si vždy
vyrobit prášek čerstvý a nedělat si ho dopředu.

Postup přípravy steaku :

Steak jsem si namarinovala den dopředu v pepři , oleji a trošce rybí omáčky, někde doporučují steak vůbec neochucovat. Na řádně rozpáleném grilu steak z každé starny osmahneme, záleží ale na šířce a záleží na tom jak moc propečené maso máte rádi. Takže si to udělejte-dle sebe.
Steak necháme odpočinout a vychladnou a pak nakrájíme na tenké plátky.

Postup přípravy marinády :

Mezitím co nám steak odpočívá , připravíme si marinádu. Pokud máte více masa, zdvojnásote ingredience na marinádu ale doporučuji být velmi opatrný v použití rybí omáčky, pokud Vám ruka ujede, zkazíte tím celé jídlo.

V rybí omáčce rozmíchejte palmový cukr až se rozpustí, přidáme ostatní tekuté ingredience a pak nakrájenou šalotku i jarní cibulku , bylinky. Přidáme maso na plátky a nakonec prášek z rýže.

Promícháme a servírujeme.


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.04.15 vloženo
  • 1552x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 - 2 hovězí steaky
  • šťáva ze 2-3 limetek
  • 1-2 PL lžíce toastované rýže
  • 1 PL palmového nebo hnědého cukru
  • 1 PL sojové omáčky
  • 1 PL ústřicové omáčky
  • 1-2 PL rybí omáčky
  • ½ PL chilli vloček (nebo více)
  • 3 jarní cibulky
  • 2-3 šalotky na nudličky
  • Listy čerstvého korinadru, bazalky a máty

Doporučená příloha

  • Lepkavá rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 26.04.15 07:18

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Waterfall Steak Salad เนื้อนำ้ตก (nam tok neua)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1670 příspěvků 26.04.15 10:50

Jen ten steak bych musela ugrilovat zvlášť (a nesníst ho rovnou z roštu), protože u nás, masožroutů nikdy po grilování nezbývá :lol: :lol: :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz