Recept Waterfall Steak Salad เนื้อนำ้ตก (nam tok neua)

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Waterfall Steak Salad เนื้อนำ้ตก (nam tok neua)

Úvod

Je to jedno z velmi oblíbených Thajských jídel - salátů, kombinuje v sobě všechny typické chuťě pravého Thajska a to vyváženou chuť ostrého-sladkého-slaného a kyselého.
Je plný vitamínů a jeho příprava opravdu nezabere moc času.

Ve svém názvu má vodopád protože to naznačuje, že když grilujeme steak, kape z něj do grilu lahodná štáva.Na tento Thajský salát lze použít steak který Vám zbyde z grilování, myslím že bych se ani nebála použít vepřové nebo jiné štavnaté plátky masa.

Podává se s lepkavou rýží.

Postup

Postup přípravy lepkavé rýže :

Jedinou „komplikaci“ kterou vidím v přípravě lepkavé rýže je pro mě ta, že semusí namočit na minimálně 24 hodin do vody před její samotnou přípravou. Pak rýži propláchneme a zbavíme jí vody. Takto připravenou rýži paříme do měkka.

Postup přípravy rýžového prášku :

Nezkoušejte tuto ingredienci z tohoto pokrmu vynechat, protože je to právě ona která pokrmu dodá tu pravou Thajskou chuť a to vůbec nezmiňuju že má v tomo pokrmu svoji úlohu a to absorbovat nadbytečnou tekutinu.

Udělat si svůj česrtvý rýžový prášek přitom není nic složitého a nic co by Vám zabralo více jak 10-15 minut. Lepkavou rýži na mírném ohni smažímě na suché pánvi do světle hněda pak ji necháme
vychladnou a hmoždíři rozmělníme na prášek. Jde do velmi snadno. Myslím si že jde použít I obyčejná rýže ale doporučuje se lepkavá rýže pro větší podíl škrobu. Dále se doporučuje si vždy
vyrobit prášek čerstvý a nedělat si ho dopředu.

Postup přípravy steaku :

Steak jsem si namarinovala den dopředu v pepři , oleji a trošce rybí omáčky, někde doporučují steak vůbec neochucovat. Na řádně rozpáleném grilu steak z každé starny osmahneme, záleží ale na šířce a záleží na tom jak moc propečené maso máte rádi. Takže si to udělejte-dle sebe.
Steak necháme odpočinout a vychladnou a pak nakrájíme na tenké plátky.

Postup přípravy marinády :

Mezitím co nám steak odpočívá , připravíme si marinádu. Pokud máte více masa, zdvojnásote ingredience na marinádu ale doporučuji být velmi opatrný v použití rybí omáčky, pokud Vám ruka ujede, zkazíte tím celé jídlo.

V rybí omáčce rozmíchejte palmový cukr až se rozpustí, přidáme ostatní tekuté ingredience a pak nakrájenou šalotku i jarní cibulku , bylinky. Přidáme maso na plátky a nakonec prášek z rýže.

Promícháme a servírujeme.

Nahlásit recept

  • 26.04.15 vloženo
  • 1589x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 - 2 hovězí steaky
  • šťáva ze 2-3 limetek
  • 1-2 PL lžíce toastované rýže
  • 1 PL palmového nebo hnědého cukru
  • 1 PL sojové omáčky
  • 1 PL ústřicové omáčky
  • 1-2 PL rybí omáčky
  • ½ PL chilli vloček (nebo více)
  • 3 jarní cibulky
  • 2-3 šalotky na nudličky
  • Listy čerstvého korinadru, bazalky a máty

Doporučená příloha

  • Lepkavá rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 26.04.15 07:18

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Waterfall Steak Salad เนื้อนำ้ตก (nam tok neua)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1682 příspěvků 26.04.15 10:50

Jen ten steak bych musela ugrilovat zvlášť (a nesníst ho rovnou z roštu), protože u nás, masožroutů nikdy po grilování nezbývá :lol: :lol: :lol:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz