Recept Výroba marcipánu

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Výroba marcipánu

Postup

Marcipán nemusíte kupovat, ale si ho můžete sami vytvořit. Smíchejte 100 g mandlí (umletých na mlýnku na mák), přidejte krystalový cukr a trochu bílku. Těsně před zpracováním (dříve ne, protože by vyschlo) přidejte 50 g prosátého moučkového cukru. Z marcipánu pak můžete tvořit různé ozdoby, které dáme usušit. Pokud chceme barevný, nejprve ho roztlačíme dlaněmi na placku, doprostřed dáme potravinářské barvivo nebo kakao, lehce hněteme, až je probarvený.

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené

Nahlásit recept

  • 06.05.03 vloženo
  • 69217x zobrazeno

Ingredience

  • 100 g mandlí (umletých)
  • 50 g krystalového cukru
  • trochu bílku
  • 50 g prosátého moučkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Výroba marcipánu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Karbanátky Karbanátky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz