Recept Výroba marcipánu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Výroba marcipánu

Postup

Marcipán nemusíte kupovat, ale si ho můžete sami vytvořit. Smíchejte 100 g mandlí (umletých na mlýnku na mák), přidejte krystalový cukr a trochu bílku. Těsně před zpracováním (dříve ne, protože by vyschlo) přidejte 50 g prosátého moučkového cukru. Z marcipánu pak můžete tvořit různé ozdoby, které dáme usušit. Pokud chceme barevný, nejprve ho roztlačíme dlaněmi na placku, doprostřed dáme potravinářské barvivo nebo kakao, lehce hněteme, až je probarvený.

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené

Nahlásit recept

  • 06.05.03 vloženo
  • 66680x zobrazeno

Ingredience

  • 100 g mandlí (umletých)
  • 50 g krystalového cukru
  • trochu bílku
  • 50 g prosátého moučkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Výroba marcipánu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz