Recept Výroba marcipánu 2

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechno v mixéru rozmixujeme a získáme vláčnou hmotu.

Recept je z kategorií: Náplně

Nahlásit recept

  • 10.10.02 vloženo
  • 22828x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g oloupaných mandlí
  • 25 g hořkých mandlí
  • 500 g práškového cukru
  • 50 g růžové vody (koupíme v lékarně)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

lejdy.123 9.12.10 09:03

ahoj holky-pravej marcipan -moučkovej cukr, loupane mlete mandle,kondenzovane mleko, spracujeme vše v mikseru,a mužeme hned tvořit.

Diskuse k receptu Výroba marcipánu 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Výroba marcipánu 2

PetraHozmanova
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Výroba marcipánu

Děkuju moc!!!

sivakova
489 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Výroba marcipánu

Milá Petro, mandlovou tresť koupíš v drogerii. L.

PetraHozmanova
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Výroba marcipánu

Prosím,prosím, můžete mi někdo poradit, kde koupím tu mandlovou trest?

Labužník Anďa03
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Výroba marcipánu

Já místo růžové vody dávám bílek. Poměr ingrediencí je: 100gr. jemně mletých sladkých mandlí, 100gr. práškového cukru (doporučuje se dát půl krupice a půl práškového cukru - neměl by prý tak tvrdnout), 1 bílek, 1-2 kapky mandlové esence
Ten bílek přidávám třeba na dvakrát, prože není vejce jako vejce a marcipán musí být tužší. Hmotu zpracuji ručně, zabalím do folie a dám do ledničky na 24 hodin. Před zpracováním marcipán ještě jednou pěkně prohnětu. Co se nezpracuje zabalím do folie a dám do lednice.

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Salgo,

máš pravdu, asi jde o pojidlo, aby se to vůbec dalo zpracovávat. A ty růže tam dělají jen „bouquet“, který poznají jen skuteční fajnšmekři. Naštěstí já sladké nejím.

salgo
146 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky Kamilio, díky Adnry,

jak to tak pozoruju, naleju tam trochu převařené oslazené vody, aby se všechno spojilo. O to zřejmě šlo.

Labužník Andry02
121 příspěvků 7.2.05 19:34
Ruzova voda - Salgo

ruzovou vodu jsem si privezla z Londyna, zkusne jsem ji pouzila na ochuceni nekolika dezertu - napr cheesecake a nikod zadny rozdil nepoznal… tak nevim, u marcipanu bych asi s klidem vynechala :-)

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Výroba marcipánu - růžová voda

Růžová voda je silice z růžových poupat získaná destilací vodní parou. Můžeme ji připravit i rozdrcením nerozvinutých poupat v převařené vodě. V lékařství se používá podobně jako destilovaná desinfekční voda a na očištění citlivých míst na periferiích těla. Podobně v kosmetice se objevuje buď samostatně jako pleťové tonikum nebo jako součást čistících a pleťových vod a krémů. Pro kuchyňské použití lze použít okvětních lístků krátce povařených v oslazené vodě. Je vhodná zejména do sladkostí a nápojů a i do ovocných salátů.

salgo
146 příspěvků 25.1.09 03:43
Růžová voda???

Ptala jsem se už v několika lékárnách a nikdo netušil co chci. Je ta voda nutná? Nedovedu si vůbec představit o co se jedná. Jde o tekutinu, nebo spíš aroma??? Díky.

Pampeliska191
1075 příspěvků 4.11.03 13:16
Marketo

Nevim jak v Cesku, ale u nas se dostanou horke mandle pod nazvem cinske mandle. Chuti se podobaji sladkym mandlim, ale vetsinou se pouzivaji do mandlovych likeru a esenci. Ale tyto mandle jsou ve vetsim mnozstvi jedovate. Proto pred pouzitim je nutne blansirovani nebo prazeni. Horke mandle se pridavaji proto, ze marcipan ma lepsi aroma i chut, ale pokud je tam nedas, nic se nedeje, pridej vetsi mnozstvi sladkych mandli. Jednou mi poradila kamaradka, ze ona nekdy prida misto horkych mandli asi 2 rozdrcene jadra z merunek. Myslim si, ze nekolika kapkami mandlove esence nic nepokazis. Vice Ti neporadim, snad ma nekdo lepsi zkusenosti a poradi Ti vice. Mej se pekne

Markéta Brodová
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Výroba marcipánu

Nedá se použít místo hořkých mandlí mandlová tresť hořká?Markéta

Pampeliska191
1075 příspěvků 11.10.02 14:06
Lyda,

Horke mandle je specialni druh mandli s horkou chuti, ktere pochazeji z jineho stromu nez bezne sladke mandle. Obsahuji jedovate latky, proto se pouzivaji pouze v minimalnim mnozstvi jako aromaticka pri:,–(a. V davkach do 30 g mletych horkych mandli na 500 g mouky jsou celkem neskodne. Mnohym druhum peciva, zejmena vanocniho, dodavaji prijemnou horce mandlovou chut. Horke mandle uchovavame vzdy na miste, kde deti nemaji pristup.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliška

Aké sú to hořké mandle? Existují dvojo mandlí?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Mrkvový salát Mrkvový salát
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz