Recept Výroba kečupu

aneb Rajčatový kečup - 2

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Opláchnutá rajčata pokrájíme, přidáme dávku soli, koření a rozdusíme na kaši za občasného míchání. Horkou kaši prolisujeme přes síto a za stálého míchání odpaříme do hustoty kečupu. Přidáme cukr a ocet, ještě krátce povaříme a horké plníme do hodně nahřátých kečupových nebo sterilizačních lahví, které ovineme vlhkou utěrkou, aby nepraskly, postavíme do sterilizačního hrnce a sterilujeme: 10 minut předehříváme na teplotu 85°C., sterilujeme 20 –25 minut při této teplotě. Potom sklenice hned ochladíme.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 20.08.03 vloženo
  • 31452x zobrazeno

Ingredience

  • 3 kg dobře vyzrálých rajčat
  • 100 g cukru
  • 0,2 l octa
  • 30 g soli
  • 4 hřebíčky
  • 10 zrnek pepře
  • 10 zrnek nového koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Výroba kečupu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rajčatový kečup - 2

izak
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rajčatový kečup - 2

Barva domácího kečupu bývá mdlá, přece jen ten kupovaný je červenější.
Dělávala jsem domácí kečup, vždy vyšel oranžovohnědý odstín, až mi kamarádka poradila přidat k surovinám červenou řepu. Jedna menší bulva červené řepy na cca 1,5-2 kg rajčat, od oka. Oloupanou řepu uvařit s rajčaty a pomlít (rozmichovat). Skvělé!! Na chuti nic nezkazí, ale barevně velmi pomůže.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Tatranské kuře Tatranské kuře
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz