Recept Vypichované věnečky s perličkami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vypichované věnečky s perličkami

Postup

1. Vařené žloutky protlačíme sítem. Ušleháme je do pěny s čerstvým bílkem, 100 g moučkové­ho cukru a vanilkovou dření. 2. Přimícháme máslo a mouku. Vypraco­vané těsto dáme na 30 minut do chladničky. Troubu předehřejeme na 200 °C. 3. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát (3 mm). Vypichujeme věnečky (průměr 6 cm). Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 12 min. Sejmeme z plechu a dáme vychladnout. 4. Ze 150 g moučkového cukru a citronové šťávy utřeme polevu. Věnečky potřeme a posy­peme cukrovými perličkami. *Tip:* Do těsta můžeme přidat 2 kapky vanil­kové esence.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 12.12.01 vloženo
  • 6503x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 70 porcí

Ingredience

  • žloutky ze 3 natvrdo va­řených vajec
  • 1 žloutek
  • 250 g moučkového cukru
  • dřeň z 1/2 vanilkového lusku
  • 250 g másla
  • 400 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • barevné cukrové perličky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vypichované věnečky s perličkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vypichované věnečky s perličkami

Shakira
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vypichované věnečky s perličkami

Zuzuliku0000, možná se ti nepovedli proto že v receptu není jasné jestli se dává žloutek nebo bílek. I když osobně jsem to nepekla, tak nevím.

Pepičku upřesni to prosím.

S pozdravem

zuzulik0000
59 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vypichované věnečky s perličkami

Práve som ich urobila a naozaj neodporúčam, cesto je pekné, dobre sa vaľká, ale po upečeni sa úplne zdefoemujú a su nerovnaké, ho ci sú vykrojené a neupečené veľmi pekné a rovné.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz