Recept Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami (pro Štíry)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očistit jehněčí hřbet, odblanit
3 stroužky česneku nakrájet na plátky a hřbet jimi podél páteře protýkat
Hrubě mletý pepř a sůl vetřít do masa
položit mavem dolů na rozpálený olej a 2-3 minuty opékat na prudkém ohni.

Nakrájet bylinky, promíchat s olejem
Hřbet obrátit kostí dolů, maso potřít bylinkami
Zbytek neloupaných česneků propíchat a rozložit kolem masa
V dobře vyhřáté troubě pečeme 15-25 minut dle kvality masa, pak vypneme a necháme 10 min dojít
maso vyjmout, vypečenou šťávu zastříknout vodou, nechat odpařit a to 3× po sobě. Silnou šťávu propasírovat.
Maso vykostit, nakrájet na plátky a částečně polít. Zbylou šťávu pak podávat v omáčníku

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.06.04 vloženo
  • 4988x zobrazeno

Ingredience

  • 800g jehněčího hřbetu
  • 10 stroužků česneku
  • po lžičce rozmarýnu, tymiánu, kerblíku, petrželky
  • 1/2 lžičky libečku
  • 1 lžíce oleje
  • voda, sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami (pro Štíry)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hruškový koláč Hruškový koláč
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz