Recept Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami (pro Štíry)

glama Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očistit jehněčí hřbet, odblanit 3 stroužky česneku nakrájet na plátky a hřbet jimi podél páteře protýkat Hrubě mletý pepř a sůl vetřít do masa položit mavem dolů na rozpálený olej a 2-3 minuty opékat na prudkém ohni. Nakrájet bylinky, promíchat s olejem Hřbet obrátit kostí dolů, maso potřít bylinkami Zbytek neloupaných česneků propíchat a rozložit kolem masa V dobře vyhřáté troubě pečeme 15-25 minut dle kvality masa, pak vypneme a necháme 10 min dojít maso vyjmout, vypečenou šťávu zastříknout vodou, nechat odpařit a to 3x po sobě. Silnou šťávu propasírovat. Maso vykostit, nakrájet na plátky a částečně polít. Zbylou šťávu pak podávat v omáčníku

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 23.06.04 vloženo
  • 6167x zobrazeno

Ingredience

  • 800g jehněčího hřbetu
  • 10 stroužků česneku
  • po lžičce rozmarýnu, tymiánu, kerblíku, petrželky
  • 1/2 lžičky libečku
  • 1 lžíce oleje
  • voda, sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami (pro Štíry)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz