Recept Vyfukované cukroví s vínem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vypracujeme těsto, vyválíme ho dotenka, vykrajujeme různé tvary a pečeme. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.07.04 vloženo
  • 5445x zobrazeno

Ingredience

  • 30dkg hladké mouky
  • 25dkg tuku – Hery
  • 6 lžic bílého vína
  • 1 žloutek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vyfukované cukroví s vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vyfukované cukroví s vínem

bocianka
528 příspěvků 8.12.09 23:59
Re: Vyfukované cukroví s vínem- aničkav

Toto cukroví dělám a placku vyvaluji asi na 2-3 mm. Je to moc dobré. A hlavně to není přeslazené, je tam pouze cukr po obalování.

anickav
2904 příspěvků 8.12.09 22:48
Re: Vyfukované cukroví s vínem

Poznáte tento recept a prezradíte na akú hrúbku vyvaľkať? Ďakujem!

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vyfukované cukroví s vínem

Tohle znám, je to opravdu výborné, těsto se moc dobře vyvaluje a při upečení se pěkně nafoukne. V těstě opravdu cukr není, bohatě stačí to obalení v cukru.

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vyfukované cukroví s vínem

Já jsem tenhle recept také nikdy nedělala, ale mám podobný už hodně dlouho opsaný na papírku, z kuchařky „Slovenská kuchyně“. A je to jen 300g hl. mouky, 1 Hera a 4 lžíce bílého vína. Je tu fotka, pečivo je krásně vyfouknuté, vypadá to, že i duté, je ve tvaru měsíčků s obloučky( nebo jak to nazvat ), vypadá krásně. Těsto se prý má nechat 1-2 hod. odpočinout v chladu, péct v mírně vyhřáté troubě a po upečení má být světlé. V cukru se jen obaluje. Už to také musím zkusit, ale myslím, že až příští rok :-))) Teď je toho až moc moc :-))

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vyfukované cukroví s vínem

Ja toto cukroví nepoznám. Prečo názov vyfukované? Po upečení je duté? V ceste fakt nie je cukor? Ako tenko valkať cesto? Autorku, alebo kto receptík pozná a pečie, môžem poprosiť o informácie? Ďakujem, želám príjemný deň!
A.

Lucinka21
23 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vyfukované cukroví s vínem

Tak tenhle recept miluji-dokonce dávám víno červené, cukroví má dokonce hezčí barvu:)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz