Recept Vyfukované cukroví s vínem

Labužník kamil.ka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vypracujeme těsto, vyválíme ho dotenka, vykrajujeme různé tvary a pečeme. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.07.04 vloženo
  • 5706x zobrazeno

Ingredience

  • 30dkg hladké mouky
  • 25dkg tuku – Hery
  • 6 lžic bílého vína
  • 1 žloutek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vyfukované cukroví s vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vyfukované cukroví s vínem

bocianka
528 příspěvků 8.12.09 23:59
Re: Vyfukované cukroví s vínem- aničkav

Toto cukroví dělám a placku vyvaluji asi na 2-3 mm. Je to moc dobré. A hlavně to není přeslazené, je tam pouze cukr po obalování.

anickav
2904 příspěvků 8.12.09 22:48
Re: Vyfukované cukroví s vínem

Poznáte tento recept a prezradíte na akú hrúbku vyvaľkať? Ďakujem!

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vyfukované cukroví s vínem

Tohle znám, je to opravdu výborné, těsto se moc dobře vyvaluje a při upečení se pěkně nafoukne. V těstě opravdu cukr není, bohatě stačí to obalení v cukru.

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vyfukované cukroví s vínem

Já jsem tenhle recept také nikdy nedělala, ale mám podobný už hodně dlouho opsaný na papírku, z kuchařky „Slovenská kuchyně“. A je to jen 300g hl. mouky, 1 Hera a 4 lžíce bílého vína. Je tu fotka, pečivo je krásně vyfouknuté, vypadá to, že i duté, je ve tvaru měsíčků s obloučky( nebo jak to nazvat ), vypadá krásně. Těsto se prý má nechat 1-2 hod. odpočinout v chladu, péct v mírně vyhřáté troubě a po upečení má být světlé. V cukru se jen obaluje. Už to také musím zkusit, ale myslím, že až příští rok :-))) Teď je toho až moc moc :-))

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vyfukované cukroví s vínem

Ja toto cukroví nepoznám. Prečo názov vyfukované? Po upečení je duté? V ceste fakt nie je cukor? Ako tenko valkať cesto? Autorku, alebo kto receptík pozná a pečie, môžem poprosiť o informácie? Ďakujem, želám príjemný deň!
A.

Lucinka21
23 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vyfukované cukroví s vínem

Tak tenhle recept miluji-dokonce dávám víno červené, cukroví má dokonce hezčí barvu:)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz