Recept Vydatná zelná polévka

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Žebra uvaříme doměkka s 1 nasekanou cibulí a kořením. Zcedíme, maso, obereme do vývaru, přidáme kysané zelí, namočené houby, kůži ze slaniny, nakrájenou cibuli a nakrájenou klobásku. Osolíme, malinko osladíme a ochutíme Vegetou. Umícháme jíšku z 1 lžíce hladké mouky, trochu mleté papriky a lžíce másla. Přidáme do zelné polévky (až je zelí měkké) a povaříme. Polévku vylepšíme 1 konzervou bílých fazolí, trochu syrového kysaného zelí, obraným uzeným masem a vše zalijeme Tatra mlékem. Podáváme s tmavým chlebem, porce můžeme ozdobit kopečkem šlehačky a posypat mletou papriku.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 06.01.03 vloženo
  • 8956x zobrazeno

Ingredience

  • uzená žebra
  • 2 cibule
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky pepře + nového koření
  • kysané zelí
  • kůže ze slaniny
  • 1 nožka pikantní klobásky
  • hrst namočených sušených hub
  • mletou červenou sl. papriku
  • lžíci másla
  • lžíci hladké mouky
  • 1 konzerva bílých fazolí
  • Tatra mléko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vydatná zelná polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz