Recept Vydatná staročeská labužnická polévka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí maso srdce a játra vcelku zalijeme vlažným vývarem a pomalu vaříme doměkka. Maso vyjmeme a vývar procedíme přes husté síto. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky, pórek na nudličky, zalijeme trochou vývaru a uvaříme doměkka. Maso, srdce a játra nakrájíme a vložíme do polévky spolu s uvařenou kořenovou zeleninou.

Pak si uvaříme žemlové knedlíčky :

Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky a osmahneme s jemně nakrájenou cibulí na trošce sádla.Zbývající sádlo promícháme se žloutky, přidáme pokrájené uzené maso s cibulí. Nakrájíme žemle na kostičky, pokapeme mlékem a nasucho osmahneme, přidáme trochu pepře, muškátového květu, majoránky, utřeného česneku, sůl a promícháme. Nakonec přidáme vyšlehaný bílek a prosátou mouku- těsto má být tužší! Navlhčenou dlaní vytvarujeme knedlíčky, uvaříme je zvlášť ve vodě. Po uvaření vyjmeme a dáme do polévky. Ozdobíme usekanou petrželovou natí.

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Speciální polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.06.08 vloženo
  • 4816x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 250 g hovězího masa
  • 250 g srdce
  • 1,8 l silného vývaru z žeber
  • 100 g telecích, nebo vepřových jater
  • 250 g zeleniny- celer, mrkev, petržel, pórek
  • žemlové knedlíčky
  • 100 g uvařené uzené krkovice
  • 100 g bílé veky, nebo žemle
  • 1 dl mléka
  • 50 g sádla
  • 50 g cibule
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • mletý pepř
  • muškátový květ
  • majoránka
  • česnek
  • petrželová nať
  • 20- 50 g polohrubé mouky
  • sůl

Doporučená příloha

  • Můžete si vzít jakékoliv pečivo a jste najedení !

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vydatná staročeská labužnická polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz