Recept Výborný dort s dvoubarevným korpusem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oříškový a kakaový korpus zaděláme odděleně: pro oba korpusy vždy oddělíme žloutky a bílky. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, do které postupně zašleháme olej, vodu, špetku soli a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Do ořechového korpusu přidáme mleté ořechy, do kakaového korpusu přidáme kakao. Nakonec do každého těsta vmícháme sníh z bílků. (do každého těsta sníh ze dvou vajec). Každé těsto vlijeme do jedné dortové formy o průměru 26 cm (vyložené pečícím papírem) a oba korpusy společně nebo postupně pečeme při teplotě asi 170 st. po dobu 25 - 30 minut. Po upečení necháme oba (nízké) korpusy vychladnout, vyndáme je z formy, stáhneme pečící papír. Náplň: Smetanu rozehřejeme v hrnci. Čokoládu nahrubo nastrouháme a za stálého míchání rozehřejeme (čokoládu) ve smetaně. Nakonec vmícháme vanilkový cukr a rum. Dáme vychladit. Náplň rozdělíme na tři části (kterými se budou natírat korpusy střídavě). Oba korpusy podélně rozpůlíme. Na servírovací talíř dáme 1 polovinu ořechového korpusu a tu natřeme 1/3 náplně. Na to dáme polovinu kakaového korpusu a natřeme ji další částí (1/3) náplně. Pak přidáme na náplň další vrstvu - znovu ořechový korpus a ten potřeme poslední částí náplně. Nahoru položíme poslední korpus - kakaový. Vznikne tak střídavě barevný dort s vrstvami ( ořechový korpus - náplň - kakaový korpus - náplň - ořechový korpus - náplň - kakaový korpus). Patra lehce stlačíme. Necháme do druhého dne ztuhnout. Po ztuhnutí rozehřejeme polevu podle návodu a polijeme jí dort. Ozdobíme hoblinami tmavé a bílé čokolády. Pro lepší vzhled můžeme dort ozdobit trojbarevnými hoblinami čokolády - bílou, horkou a mléčnou.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 13.11.02 vloženo
  • 12138x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto na oříškový korpus:
  • 130 g hladké mouky
  • 130 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 2 polévkové lžíce mletých oříšků
  • Těsto na kakaový korpus je stejně jako na oříškový korpus, jenže místo 2 lžic oříšků tam dáme 2 lžíce kakaa.
  • Náplň čokoládová:
  • 125 g smetany ke šlehání
  • 300 g čokolády na vaření
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • Poleva:
  • 1 balíček tmavé čokoládové polevy
  • Na ozdobu:
  • 75 g hoblin z tmavé čokolády
  • 75 g hoblin z bílé čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Výborný dort s dvoubarevným korpusem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Výborný dort s dvoubarevným korpusem

Lucisek01
6 příspěvků 14.2.10 14:30
Re: Výborný dort s dvoubarevným korpusem

Pekla jsem tento dort dcerce k narozeninám - s tím, že ho stejně ona ani její sestřička jíst nebudou - o dorty nikdy moc nestojí. Jenže tentokrát o dort hodně stály! A všem ostatním chutnal taky, takže díky! Jen jsem teda udělala klasický máslový krém a korpus promazávala i marmeládou (višňovou).

Pampeliska191
1075 příspěvků 14.11.02 07:47
Dari

Smetanu s cokoladou nevarime, jen rozehrejeme (za staleho slehani cukrarskou metlou) tak, aby se rozpustila ta nahrubo nastrouhana cokolada. nechame pak vychladit a napln zhoustne.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliške

Smotanu s čokoládou varit?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz