Recept Výborný dort s dvoubarevným korpusem
Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Oříškový a kakaový korpus zaděláme odděleně: pro oba korpusy vždy oddělíme žloutky a bílky. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, do které postupně zašleháme olej, vodu, špetku soli a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Do ořechového korpusu přidáme mleté ořechy, do kakaového korpusu přidáme kakao. Nakonec do každého těsta vmícháme sníh z bílků. (do každého těsta sníh ze dvou vajec). Každé těsto vlijeme do jedné dortové formy o průměru 26 cm (vyložené pečícím papírem) a oba korpusy společně nebo postupně pečeme při teplotě asi 170 st. po dobu 25 - 30 minut. Po upečení necháme oba (nízké) korpusy vychladnout, vyndáme je z formy, stáhneme pečící papír. Náplň: Smetanu rozehřejeme v hrnci. Čokoládu nahrubo nastrouháme a za stálého míchání rozehřejeme (čokoládu) ve smetaně. Nakonec vmícháme vanilkový cukr a rum. Dáme vychladit. Náplň rozdělíme na tři části (kterými se budou natírat korpusy střídavě). Oba korpusy podélně rozpůlíme. Na servírovací talíř dáme 1 polovinu ořechového korpusu a tu natřeme 1/3 náplně. Na to dáme polovinu kakaového korpusu a natřeme ji další částí (1/3) náplně. Pak přidáme na náplň další vrstvu - znovu ořechový korpus a ten potřeme poslední částí náplně. Nahoru položíme poslední korpus - kakaový. Vznikne tak střídavě barevný dort s vrstvami ( ořechový korpus - náplň - kakaový korpus - náplň - ořechový korpus - náplň - kakaový korpus). Patra lehce stlačíme. Necháme do druhého dne ztuhnout. Po ztuhnutí rozehřejeme polevu podle návodu a polijeme jí dort. Ozdobíme hoblinami tmavé a bílé čokolády. Pro lepší vzhled můžeme dort ozdobit trojbarevnými hoblinami čokolády - bílou, horkou a mléčnou.
Recept je z kategorií: Dorty
- 13.11.02 vloženo
- 13737x zobrazeno
Ingredience
- Těsto na oříškový korpus:
- 130 g hladké mouky
- 130 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 1/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- 4 polévkové lžíce oleje
- 3 polévkové lžíce vody
- 2 polévkové lžíce mletých oříšků
- Těsto na kakaový korpus je stejně jako na oříškový korpus, jenže místo 2 lžic oříšků tam dáme 2 lžíce kakaa.
- Náplň čokoládová:
- 125 g smetany ke šlehání
- 300 g čokolády na vaření
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 polévkové lžíce rumu
- Poleva:
- 1 balíček tmavé čokoládové polevy
- Na ozdobu:
- 75 g hoblin z tmavé čokolády
- 75 g hoblin z bílé čokolády
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Výborný dort s dvoubarevným korpusem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Výborný dort s dvoubarevným korpusem
6 příspěvků 14.2.10 14:30
Pekla jsem tento dort dcerce k narozeninám - s tím, že ho stejně ona ani její sestřička jíst nebudou - o dorty nikdy moc nestojí. Jenže tentokrát o dort hodně stály! A všem ostatním chutnal taky, takže díky! Jen jsem teda udělala klasický máslový krém a korpus promazávala i marmeládou (višňovou).
1075 příspěvků 14.11.02 07:47
Smetanu s cokoladou nevarime, jen rozehrejeme (za staleho slehani cukrarskou metlou) tak, aby se rozpustila ta nahrubo nastrouhana cokolada. nechame pak vychladit a napln zhoustne.
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Smotanu s čokoládou varit?