Recept Výborný dort s dvoubarevným korpusem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oříškový a kakaový korpus zaděláme odděleně: pro oba korpusy vždy oddělíme žloutky a bílky. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, do které postupně zašleháme olej, vodu, špetku soli a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Do ořechového korpusu přidáme mleté ořechy, do kakaového korpusu přidáme kakao. Nakonec do každého těsta vmícháme sníh z bílků. (do každého těsta sníh ze dvou vajec). Každé těsto vlijeme do jedné dortové formy o průměru 26 cm (vyložené pečícím papírem) a oba korpusy společně nebo postupně pečeme při teplotě asi 170 st. po dobu 25 - 30 minut. Po upečení necháme oba (nízké) korpusy vychladnout, vyndáme je z formy, stáhneme pečící papír. Náplň: Smetanu rozehřejeme v hrnci. Čokoládu nahrubo nastrouháme a za stálého míchání rozehřejeme (čokoládu) ve smetaně. Nakonec vmícháme vanilkový cukr a rum. Dáme vychladit. Náplň rozdělíme na tři části (kterými se budou natírat korpusy střídavě). Oba korpusy podélně rozpůlíme. Na servírovací talíř dáme 1 polovinu ořechového korpusu a tu natřeme 1/3 náplně. Na to dáme polovinu kakaového korpusu a natřeme ji další částí (1/3) náplně. Pak přidáme na náplň další vrstvu - znovu ořechový korpus a ten potřeme poslední částí náplně. Nahoru položíme poslední korpus - kakaový. Vznikne tak střídavě barevný dort s vrstvami ( ořechový korpus - náplň - kakaový korpus - náplň - ořechový korpus - náplň - kakaový korpus). Patra lehce stlačíme. Necháme do druhého dne ztuhnout. Po ztuhnutí rozehřejeme polevu podle návodu a polijeme jí dort. Ozdobíme hoblinami tmavé a bílé čokolády. Pro lepší vzhled můžeme dort ozdobit trojbarevnými hoblinami čokolády - bílou, horkou a mléčnou.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 13.11.02 vloženo
  • 11962x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto na oříškový korpus:
  • 130 g hladké mouky
  • 130 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 2 polévkové lžíce mletých oříšků
  • Těsto na kakaový korpus je stejně jako na oříškový korpus, jenže místo 2 lžic oříšků tam dáme 2 lžíce kakaa.
  • Náplň čokoládová:
  • 125 g smetany ke šlehání
  • 300 g čokolády na vaření
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • Poleva:
  • 1 balíček tmavé čokoládové polevy
  • Na ozdobu:
  • 75 g hoblin z tmavé čokolády
  • 75 g hoblin z bílé čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Výborný dort s dvoubarevným korpusem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Lucisek01
6 příspěvků 14.02.10 14:30
Re: Výborný dort s dvoubarevným korpusem

Pekla jsem tento dort dcerce k narozeninám - s tím, že ho stejně ona ani její sestřička jíst nebudou - o dorty nikdy moc nestojí. Jenže tentokrát o dort hodně stály! A všem ostatním chutnal taky, takže díky! Jen jsem teda udělala klasický máslový krém a korpus promazávala i marmeládou (višňovou).

Pampeliska191
1075 příspěvků 14.11.02 07:47
Dari

Smetanu s cokoladou nevarime, jen rozehrejeme (za staleho slehani cukrarskou metlou) tak, aby se rozpustila ta nahrubo nastrouhana cokolada. nechame pak vychladit a napln zhoustne.

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Pampeliške

Smotanu s čokoládou varit?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz