Recept Výborný angreštový džem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Angreštový protlak promícháme s cukrem a pektogelem. Za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí. Zda je džem hotový zjistíme , že kápneme horký džem na talířek a necháme vystydnout. Při naklonění talířku by se již hotový džem neměl sunout dolů. Horký džem plníme do dobře vymytých skleniček, zavíčkujeme , obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Vtip dobrého džemu je v tom, že ho děláme téměř z přezrálého angreštu. Džem je pak velice lahodný.

Odpad po umletí angreštu nevyhazujeme, můžeme totiž z něho vyrobit skvělé angreštové víno. 1000g angreštové drti dáme do 5ti litrové lahve, a zalijeme vychladlým cukerným roztokem, který jsme připravili svařením 3 litrů vody s 1000g krystalového cukru.Na láhev dáme igelit, utěsníme gumičkou a necháme na teplém místě 3 - 4 týdny kvasit. Potom opatrně hadičkou přečerpáme víno do lahví , zazátkujeme a uložíme na chladném a tmavém místě

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.08.08 vloženo
  • 21635x zobrazeno

Ingredience

  • 1000g angreštového protlaku
  • 800g krystalového cukru
  • 1 pektogel

Doporučená příloha

  • k džemu dobrý moučník a k vínu dobrou náladu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Výborný angreštový džem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz