Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Angreštový protlak promícháme s cukrem a pektogelem. Za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí. Zda je džem hotový zjistíme , že kápneme horký džem na talířek a necháme vystydnout. Při naklonění talířku by se již hotový džem neměl sunout dolů. Horký džem plníme do dobře vymytých skleniček, zavíčkujeme , obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Vtip dobrého džemu je v tom, že ho děláme téměř z přezrálého angreštu. Džem je pak velice lahodný. Odpad po umletí angreštu nevyhazujeme, můžeme totiž z něho vyrobit skvělé angreštové víno. 1000g angreštové drti dáme do 5ti litrové lahve, a zalijeme vychladlým cukerným roztokem, který jsme připravili svařením 3 litrů vody s 1000g krystalového cukru.Na láhev dáme igelit, utěsníme gumičkou a necháme na teplém místě 3 - 4 týdny kvasit. Potom opatrně hadičkou přečerpáme víno do lahví , zazátkujeme a uložíme na chladném a tmavém místě
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
k džemu dobrý moučník a k vínu dobrou náladu
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Výborný angreštový džem