Recept Výborný angreštový džem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Angreštový protlak promícháme s cukrem a pektogelem. Za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí. Zda je džem hotový zjistíme , že kápneme horký džem na talířek a necháme vystydnout. Při naklonění talířku by se již hotový džem neměl sunout dolů. Horký džem plníme do dobře vymytých skleniček, zavíčkujeme , obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Vtip dobrého džemu je v tom, že ho děláme téměř z přezrálého angreštu. Džem je pak velice lahodný.

Odpad po umletí angreštu nevyhazujeme, můžeme totiž z něho vyrobit skvělé angreštové víno. 1000g angreštové drti dáme do 5ti litrové lahve, a zalijeme vychladlým cukerným roztokem, který jsme připravili svařením 3 litrů vody s 1000g krystalového cukru.Na láhev dáme igelit, utěsníme gumičkou a necháme na teplém místě 3 - 4 týdny kvasit. Potom opatrně hadičkou přečerpáme víno do lahví , zazátkujeme a uložíme na chladném a tmavém místě

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.08.08 vloženo
  • 21787x zobrazeno

Ingredience

  • 1000g angreštového protlaku
  • 800g krystalového cukru
  • 1 pektogel

Doporučená příloha

  • k džemu dobrý moučník a k vínu dobrou náladu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Výborný angreštový džem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz