Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lesni_bytost Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Big steaky připravíme podle návodu ve vodě s bujonem, slijeme a důkladně vymačkáme do utěrky. Na skutečně vynikající "řízky" potřebujeme tandori pastu. Každý řízek důkladně (!!!) potřeme pastou z obou stran, obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji. Obdobně postupujeme i s jiným kořením, například mletý kmín je na těchto řízcích také velice výborný - doporučuji vyzkoušet, použít můžeme i prolisovaný česnek, grilovací koření, kari, ... dle vlastní fantazie. Je však důležité použít dostatečné množství koření. Vše nakonec obalíme v trojobalu a usmažíme.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Výborné sojové big steaky v trojobalu
Já osobně si myslím, že jsou jednoduše perfektní, sojové maso může být doma ve špajzu kdovíjak dlouho a kdykoliv lze uvařit nějakou mňamku
, Manžel od té doby, kdy jsem ho pozvala domů
v poledne na biftek s velkou oblohou, tak ho moc nemusí, říká tomu
sušený polystyrén .-), ale když babí přinesla čínu ze sojového masa,
tak mi ji snědl s tím, že je výborná a nic nepoznal
, a já se Zdendou si vaříme občas ze soj.
výrobků cokoliv a chutná nám, já jsem vůbec hrozná, když ho povařím,
jedno v čem, tak ho polovinu sním jen tak
, ono k životu patří všechno, vždyť jsme
všežravci
Teď si děláme laskominy na
špagety s červenou řípou
Měj se a piš 
119 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuji .) Jsem ráda, že mé obyčejné recepty mohou zaujmout i mezi všemi těmi specialitami a exotickými pokrmy .)
také prodávají Tandoori masala jako práškové koření, 100 g za 38,50 Kč jsem koupila v Hypernově v koutku s Asií. Vyrábí se v Anglii, dováží FW Tandoori - Černošice. Možná by šly plátky naložit do oleje s kořením, je opravdu výborné, jak na chuť, tak na barvu .-)
myslím, že tímto bigem .-) nepohrdnu ani
já .-)
Lesní bytosti, díky za krásné recepty, kamarádka má dceru vegetariánku, tak jásá a blahořečí ti
119 příspěvků 25.1.09 03:43
podle mých zkušeností lze tuto pastu koupit i v některých obyčejných samoobsluhách, snad i v (některém) albertu.. Tyto řízky jsou s ní skutečně výborné, ale stejně tak výborné jsou například s tím kmínem, ta pasta k úspěchu nutná není. Doporučuji ji ale vyzkoušet, a to nejen na tyto řízky, například neochucené pomazánkové máslo smíchané se lžičkou pasty je také lahoda .)
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
je klasická východoindická marináda.
Má sytě rudou barvu. Nejspíše bude i v ČR k dostání v obchodech které se zaměřují na asijskou kuchyni.
Vyrobit tuto pastu je dost pracné a jak jsem si všimla, i rodilí Indové si ji kupují už hotovou.
Chceš-li si ji ale vyrobit doma, tady je aspoň seznam ingrediencí:
česnek
pepř
zázvor
sůl
cibule
kardamom
jogurt
muškátový oříšek
limetková šťáva
hřebíček
skořice
koriandr (semínka)
mletá kayenská paprika římský kmín
kurkuma
jarní cibulky
měsíčky limetky na ozdobu
Některé z těchto věcí (především semínka) se napřed na suché pánvi opraží aby pustily vůni. Vše se pak zpracuje v mixéru na pastu.
Tak popadni košík a jdi nakupovat. Dobrou chuť.
361 příspěvků 25.1.09 03:43
RÁD BYCH VYZKOUŠEL ALE FAKT NEVÍM CO JE -TANDORI- PASTA.
DÍK ZA POUČENÍ
61 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuju za recepty ze sójového masa, určitě příležitostně vyzkouším, protože ani u nás se sójové maso nejí každý den…