Recept Výborné odpalované věnečky s karamelovou polevou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Výborné odpalované věnečky s karamelovou polevou

Postup

do hrnce nalejeme vodu s olejem a dáme na sporák vařit. Když se směs začně vařit vysypeme mouku se špetkou solí a mícháme dokuď se těsto začne lehce připalovat k hrnci.
Těsto dáme vychladit. Do vychladlého těsta postupně přidáváme vajíčka, která důkladně spojíme s odpalovanou hmotou. Když máme těsto připravené, tak si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Na vymazaný plech tvoříme malé věnečky. ( já dělám vše ručně ). Neklaďte je blízko k sobě, protože v troubě se hodně nafouknou. Dáme péct zhruba na 10 minut, troubu po celou dobu neotvíráme, jinak vše zkazíte. Během pečení si připravíme žloutkový krém. Uvaříme si vanilkový pudink do kterého přidáme rum podle chuti a cukr, poté vmícháme 2 žloutky.
Když máme věnečky upečené necháme je vystydnout, abychom je mohli podélně rozkrojit a naplnit krémem.
Naplněné věnečky polejeme karamelovou polevou, kterou jsme si připravili, tak že dáme na sporák rozpustit cukr, když se nám cukr rozpustí a trošku nám zhnědne vylijeme horkou smetanu a pořádně rošleháme.


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.02.14 vloženo
  • 3789x zobrazeno

Ingredience

  • Odpalované těsto:
  • 8 vajec
  • 210 g. mouky
  • 150 ml oleje
  • špetka soli
  • 150 ml vody
  • Žloutkový krém:
  • 300 ml mléka
  • 1 -2 vanilkové pudinky
  • Vanilkový cukr
  • 1 PL cukru
  • 150 g másla
  • rum
  • 2 žloutky
  • Karamelová poleva:
  • 150 g cukru
  • 150 ml horké smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jetixxka 03.02.14 12:31

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Výborné odpalované věnečky s karamelovou polevou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
exczech
297 příspěvků 25.03.14 19:18
Venecky

Ty venecky se rozhodne musi pect vice nez 10 min. Spravny postup je prvnich 10 min na vysokou teplotu aby se nafoukly a potom snizit teplotu a dopect.

 
birkana
1667 příspěvků 03.02.14 13:42

Díky 8o recept na odpalované těsto, žloutkový krém a karamelovou polevu mi tady chyběl :evil:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz