Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gaburiatko Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cibuľku nakrájame na kocky a speníme na oleji, pridáme prepláchnuté fazuľkové struky a na malé kocky nakrájané zemiaky, trochu podusíme a zalejeme vodou asi 1 az 1,5 cm nad zmes zeleniny, posolíme. Varíme do polomäkka, vtedy pridáme ovsenné vločky a dovaríme do zmäkknutia zeleninky. Nakoniec pridáme smotanu a privedieme do varu. Ihneď do polievky vklepneme vajíčko a pomiešame. Na úplný záver pridáme trochu kôpru. Je naozaj výbornáááááá.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
4.11.15 14:53
Bez těch vloček bych se možná obešel, ale je to zajímavý doplněk. Malinko jsem ji zahustil moukou. Kdybych to zahustil ještě víc, můžete to podávat s knedlíkem a nikdo nic nepozná.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Výborná polievka z fazuľových strukov
740 příspěvků 28.1.10 00:50
Gabi, som rada, ze zdielame na polievku rovnaky nazor. Je uzasne, kolko obmien polievky robis, pre mna velmi inspirativne, takze nabuduce urcite skusim nieco z tvojich napadov
Tie paradajky zneju fakt dobre. Skus to vajicko
zapustit do polievky, je to lahoda 
551 příspěvků 26.1.10 02:01
gaburiatko, varim takmer rovnaku polievku…fakt je vyborna…je to jedna z nasich najoblubenejsich…kedysi som ju robila so zasmazkou, ale potom som zistila, ze sa da zahustit aj obilovinami…skusala som aj ovsene vlocky, prosove a pohankove vlocky, ale najviac nam chuti s drobnymi krupami…namiesto oleja pouzivam preprazene maslo…v lete pridavam aj posekane rajciny alebo trochu stavela…v zime zas postruhanu cviklu alebo kuceravy kel…ale vajicko som este neskusala…ja ho pridavam natvrdo uvarene k polievke…alebo omeletku s bylinkami…tuto polievocku si velmi oblubil aj nas indicky priatel
740 příspěvků 26.1.10 01:04
Ja milujem kopor, takze vsetko s koprom je pre mna zvacsa vynikajuce. V tejto polievke ma vsak nadchli ovsenne vlocky a vajicko. Zatial komu som tuto polievku ponukla, si pytal recept.
Výbornáááááá? V naší rodině jsem jediný, kdo by možná použil takového superlativu
U této chuťově velmi jemné polévky
používám máslo, protože ol. olej co používám by ji „navoněl“, což
by mi asi v tomto případě vadilo. Trochu pepřím a pokud nepoužiji
zakysanou smetanu ta i přikyselím (citron, ocet), takže jak píše Bernarda:
No chutná to jako řídké fazolky na smetaně. Pokud tedy výjimečně
narazím v restauraci na tuto polévku, tak nepátrám co bylo předešlého
dne na jídelním lístku
)
15 příspěvků 25.1.10 16:28
No chutná to jako řídké fazolky na smetaně, místo kopru jsem dala bobk.list a nové koření. Plánuju znovu zopakovat na lyžích, co tam má člověk taky pořád vařit…aby to bylo rychlé a teplé…
740 příspěvků 24.1.10 01:34
Svato, zaradila som to ako „luštěninové polévky“ do alt. kategorie pri pisani receptu, ale pri recepte sa to nezobrazuje. Ked dam recept upravit, tak pod Kategorie: polevky vidim aj alt. kategorie: lusteninove polevky. Nechapem, preco sa to nezobrazuje aj v recepte. „Výborná“ ponechám, kedže pri vyhľadávaní to problém nerobí, stačí zadať „fazuľových“. Ďakujem za pripomienku.
1439 příspěvků 24.1.10 00:44
Ak by som sa mohla do toho zamiešať, vynechaj tú „výbornú“ a zaraď do „luštěninové polévky“, tak sa ľahšie nájde.