Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z mouky, vajec, mléka, granulovaného česneku a soli ušleháme těsto, husté jako na lívance. Špek rozpustíme (třeba v mikrovlnné troubě) a potřeme s ním plech nebo zapékací formu. Na plech rozprostřeme povařené růžičky brokolice a posypeme kostičkami slaniny. Těsto promícháme a nalijeme na plech. Dáme péct do trouby rozpálené na 250°C. Pečeme, dokud se na povrchu nevytvoří načervenalé kopečky. Zdroj: Původní recept pochází z knihy Ham a mňam Petra Novotného, je však mnou pozměněný (vyzkoušeno), základní změna spočívá ve výměně květáku za brokolici a salámu za slaninku..:-). Kdo chce, může se vrátit k Novotného verzi a věřím, že je také dobrá...
Recept je z kategorií: Slané koláče
zeleninový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vyběhlík naslano
A hele, to mě potěšilo, že to bona napsala jako recept. Dělám to dost často ze všech možných zbytků, které v lednici najdu a říkám tomu „něco zapečeného v palačinkovém těstě“. Jeden z mála způsobů, jak do toho mého člověka dostat i jinou zeleninu než jen tu, která se propasírovala přes prase.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
já jsem to jen zapsala (tedy předtím i několikrát uvařila), hlavní dík patří baviči Novotnému a jeho ham-mňam
Je to fakt takové dobré, jedlé a rychlé na přípravu, díky za připomenutí.
zdržel mě telefon, květák, který jsem plánovala jen lehce ovařit a osmažit, byl naměkko

. Díky, Boni, ušetřila jsi mi
práci 
Nezbylo12 než experimentovat, udělám něco jako nákyp nebo lívance… a protože se to povedlo, chtěla jsem se podělit. Při zadávání jsem zjistila, že tu už něco skoro identického je
Dokonce jsem do směsi přidala jednu plechovku kukuřice a jeden celý obrovský uvařený pórek, prostě originální jsem nebyla ani trochu, ale dobré to je
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Mně se to moc líbí, ukládám
31 příspěvků 25.1.09 03:43
U nás velice oblíbené jídlo, je to rychlovka. Jen přidávám ještě sterilovaný hrášek nebo kukuřici a hodně pórku. Doporučuji vyzkoušet v jakékoliv podobě.