Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anka22 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept od mé domažlické kamarádky, který mi u nich velmi chutnal. Zimní, syté jídlo.
Česnek utřeme se solí. Řízky naklepeme, potřeme česnekem se solí a obalíme ve strouhance. Strouhanku do řízků zaklepeme plochou stranou paličky. Řízky obalíme v rozšlehaných vejcích a usmažíme. Necháme okapat na papírovém krepu. Brambory oloupeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a promícháme s polovinou osolené smetany a pepřem. Vymastíme zapékací pekáček, navrstvíme do něj brambory, poklademe osmaženými řízky, zalijeme zbytkem smetany, pekáček zakryjeme alobalem a pečeme 40 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Sundáme alobal a odkryté necháme zapéct do zlatova, asi 15 minut. Řízky jsou měkké, nevysušené, šťavnaté. Podáváme se zeleninovým salátem.
Recept je z kategorií: Maso Minutky Vepřové maso
zeleninový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Všerubské zapečené řízky