Recept Vrstvený moučník s marcipánem
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plátky listového těsta oddělíme a necháme rozmrazit. Dotenka je vyválíme a rozkrájíme na čtverce 10 x 10 cm. Plech vyložíme papírem na pečení a čtverce pečeme vždy 12 minut. Necháme vychladnout. 2. Smícháme pistácie, marcipán, cukr a 2 lžíce smetany. Vypracujeme těsto. Na vále z něj vyválíme tenký plát. Rozkrájíme ho opět na čtverce 10 x 10 tm. Čtverce listového těsta prokládáme s marcipánovými, které sypeme krokantem. Spodní a vrchní díl musi tvořit listové těsto. 3. Zbylou smetanu dotuha ušleháme a naplníme jí cukrářský sáček. Každý čtverec ozdobíme šlehačkovou pusinkou a posypeme moučkovým cukrem.
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
- 22.12.01 vloženo
- 5816x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 250 g mraženého listového těsta
- 125 g mletých pistácií
- 150 g marcipánu
- 50 g moučkového cukru
- 200 ml smetany
- 70 g mandlového krokantu
- moučkový cukr na posypání
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vrstvený moučník s marcipánem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vrstvený moučník s marcipánem
35 příspěvků 25.1.09 03:43
protřelá kuchařka, a tak bych se ráda zeptala: ten marcipán se dostane koupit v nějaké práškové formě (podobně jako pudink)? A co je to mandlový krokant? Když se to všechno takhle na sebe naskládá, drží to pohromadě, a jak se to jí? Lžičkou (jestli to vůbec jde), nebo se to chytí do ruky (nerozjede se mi to všechno)? Omlouvám se za spoustu otázek. Recept vypadá moc lákavě a chtěla bych ho vyzkoušet. Díky moc za objasnění.