Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zabitého lína vykucháme a očistíme, kůži nestahujeme. Připraveného lína osolíme a okmínujeme zvenku i vevnitř. Do břišního otvoru dáme asi dvě kávové lžičky pravého másla a 2 - 3 snítky petrželky. Lína pečlivě zabalíme do alobalu . Rozhrábneme popel dohořívajícího ohně a lína v alobalu tam na 20 až 25 minut zahrabeme. Doba pečení se přímo úměrně řídí velikostí lína. Když nastane čas, z popela vylovíme dobrůtku a za zvuku kytary si pošmakujeme na bezkonkurečně upečeném línovi. Při zapíjení dobrým bílým vínem, při záklonu hlavy hledíme na Velký vůz. Recept i zážitek z pečení línů pochází z Velkého Vřešťova.
Recept je z kategorií: Sladkovodní
Hodně línů ve vezírku a parta dobrých přátel.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vřešťovský lín v alobalu
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Na břehu Vřešťova vyrostly obě moje dcery. Jezdili jsme tam víkend co víkend, někdy i ve všední dny hned po práci. Vždy tam bylo nádherně, jenom jsme z toho jílovitého dna mívali žluté nohy. Mám na ty doby moc pěkné vzpomínky. Zdraví Libuše.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Na Vrestove je pekne,vubec ve Vych. Cechach je u vody dobre