Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Tulinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na oleji v pekáči.
Když je cibule dosklovita osmažená, přidáme protlak, scezenou zeleninu bez nálevu, celý pepř, nové koření a bobkový list.
Přidáme kostky masa, vše dobře promícháme , podlijeme vodou a 1 dl vína.
Pečeme doměkka. Občas promícháme a je-li třeba podléváme vodou.
Mezitím si připravíme z 1 lžíce tuku a z mouky zlatavou jíšku.
Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče a uchováme v teple. Omáčku zahustíme jíškou, dolijeme zbylé víno, přidáme rozinky a pomalým varem provaříme, necedíme, jen odstraníme koření.
Dochutíme cukrem a solí.
Porce na talíři ozdobíme půlkami hrušek, plněnými brusinkovým kompotem.
Zdroj: zápisky po babičce
Recept je z kategorií: Vepřové pečeně
houskový nebo bramborový knedlík, brambory nebo rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
místo Halali jsem dala mrkev a řapíkatý celer a zapomněla na rozinky. Rozškvařila jsem slaninu, tuk jsme použila na jíšku a škvarečky smíchala s vařenými brambory a trochu pošťouchala. Hrušky s brusinkami jsem dala zvlášť do kompotových misek. Chutnalo všem, dokonce se syn vyjádřil nahlas, což není obvyklé.