Recept Vorařský guláš z Povltaví

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vorařský guláš z Povltaví

Úvod

Z Rytmu života vytržená stránka, manželem přinesena domů, protože to prý bude strááášně dobrý a taky bylo :-)

Postup

Hovězí maso i bok opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
V širším kastrolu rozpálíme olej, přidáme cibuli, stáhneme teplotu a cibuli pomalu smažíme dotmava.
Přidáme maso, zvýšíme teplotu a maso orestujeme ze všech stran.

Opečené maso zalijeme horkou vodou nebo vývarem, přiklopíme a dusíme dopoloměkka.
Podle potřeby doléváme tekutinu.

Šťávu z masa vydusíme na tuk, přidáme mouku, kmín, sůl, pepř a vše orestujeme, zalijeme vodou, rozšleháme, vrátíme maso a přivedeme k varu.

Přidáme oloupané a nakrájené brambory, chilli papričky a dovaříme doměkka.

Oloupaný česnek prolisujeme a s rozemnutou majoránkou přidáme do guláše až nakonec.
Jarní cibulkou na talíři ozdobíme.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 17.04.12 vloženo
  • 2961x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250g předního hovězího masa (dala jsem z krku)
  • 250g vepřového boku
  • 2 velké cibule
  • sůl
  • 4 lžíce oleje (dělala jsem na sádle)
  • 3 lžíce hladké mouky (stačí dvě)
  • 1 lžička kmínu
  • drcený černý pepř
  • 500g brambor
  • 3 chilli papričky (moje vydatné sušené maďarské, stačí půlka)
  • 3 stroužky česneku (i víc dle chuti)
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 jarní cibulka.

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 17.04.12 08:14

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vorařský guláš z Povltaví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 22.04.12 01:58

dando, dalsi krasny gulas do sbirky :! Jestlipak existuje kucharska kniha GULASE a kolik by takova kniha mela stranek :?:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.04.12 16:54

Bento, pivo je uvařené, polotmavé Diabolo :-)

Velikou výhodu vidím v jednom zašpiněném kastrolu, příště naservíruju do malého chleba a ubydou i talíře, vracím se do jeskyně :-)

 
Bento
794 příspěvků 17.04.12 11:50

:palec: paradny gulasik, to by som sa dal hned pozvat aj pivo donesiem. ;)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz