Recept Vorařský guláš z Povltaví

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vorařský guláš z Povltaví

Úvod

Z Rytmu života vytržená stránka, manželem přinesena domů, protože to prý bude strááášně dobrý a taky bylo :-)

Postup

Hovězí maso i bok opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
V širším kastrolu rozpálíme olej, přidáme cibuli, stáhneme teplotu a cibuli pomalu smažíme dotmava.
Přidáme maso, zvýšíme teplotu a maso orestujeme ze všech stran.

Opečené maso zalijeme horkou vodou nebo vývarem, přiklopíme a dusíme dopoloměkka.
Podle potřeby doléváme tekutinu.

Šťávu z masa vydusíme na tuk, přidáme mouku, kmín, sůl, pepř a vše orestujeme, zalijeme vodou, rozšleháme, vrátíme maso a přivedeme k varu.

Přidáme oloupané a nakrájené brambory, chilli papričky a dovaříme doměkka.

Oloupaný česnek prolisujeme a s rozemnutou majoránkou přidáme do guláše až nakonec.
Jarní cibulkou na talíři ozdobíme.

Recept je z kategorií: Guláše


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.04.12 vloženo
  • 2856x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250g předního hovězího masa (dala jsem z krku)
  • 250g vepřového boku
  • 2 velké cibule
  • sůl
  • 4 lžíce oleje (dělala jsem na sádle)
  • 3 lžíce hladké mouky (stačí dvě)
  • 1 lžička kmínu
  • drcený černý pepř
  • 500g brambor
  • 3 chilli papričky (moje vydatné sušené maďarské, stačí půlka)
  • 3 stroužky česneku (i víc dle chuti)
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 jarní cibulka.

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 17.04.12 08:14

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vorařský guláš z Povltaví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 22.04.12 01:58

dando, dalsi krasny gulas do sbirky :! Jestlipak existuje kucharska kniha GULASE a kolik by takova kniha mela stranek :?:

 
danda  17.04.12 16:54

Bento, pivo je uvařené, polotmavé Diabolo :-)

Velikou výhodu vidím v jednom zašpiněném kastrolu, příště naservíruju do malého chleba a ubydou i talíře, vracím se do jeskyně :-)

 
Bento
794 příspěvků 17.04.12 11:50

:palec: paradny gulasik, to by som sa dal hned pozvat aj pivo donesiem. ;)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz