Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z mouky, nakrájeného vychlazeného másla, moučkového a vanilkového cukru, soli a vejce rychle zpracujeme hladké těsto. Utvoříme z něj kouli, zabalíme ji do folie a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Mezitím uvaříme podle návodu na obalu z pudinkového prášku, mléka a moučkového cukru pudink a za častého míchání jej vychladíme na pokojovou teplotu. Tvaroh rozšleháme a postupně do něj zašleháme pudink. Vychlazené těsto rozválíme mezi dvěma foliemi na plát a vyložíme jím dno i boky koláčové formy. Těsto mírně poprášíme moukou a překryjeme alobalem, který posypeme fazolemi nebo hrachem. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečeme 15 minut. Pak necháme korpus částečně vychladnout, vyjmeme alobal s fazolemi nebo s hrachem a korpus naplníme připravenou pudinkovou hmotou, kterou poklademe ve dvou pruzích na čtvrtky nakrájenými meruňkami.Koláč opět vložíme do trouby, povrch můžeme překrýt alobalem, a dopékáme asi 15 - 18 minut. Po vychladnutí vyložíme volné pruhy na koláči pokrájenými jahodami, povrch posypeme mandlovými lupínky a přelijeme 2dl želé, které jsme připravili podle návodu na obalu. Koláč vložíme do chladničky a necháme nejlépe do druhého dne ztuhnout.Ztuhlé krájíme na řezy, které můžeme zdobit kopečkem šlehačky.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Dobrá voňavá káva, laskající slunce, něžný vánek, příjemná hudba, okouzlující partner, nádherné květin
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Voňavý koláč na letní snídani v trávě
Libuško, moc hezky a výstižně si to napsala, díky - zdraví jmenovkyně…
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Valinko, třeba ten voňavý koláč přiláká motýla, který si vzal do hlavy, že lítat z kytky na kytku ho vlastně nebaví, a proto rozhodl se hned pro nejkrásnější květ a jenom pro něj hodlá žít. Zkus to, třeba se to povede. Pěknou dobrou noc přeje Libuše.
lákavý receptík…až na toho okouzlujícího partnera bych doma všechno měla
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Libuško, díky za radu.
Pěkný večer přeje
Sylvie
48 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo, tak tohle je letní koláč podle mých představ!
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Sylvi, používám normální na boku otvírací dortovou formu. Koláč podle předpisu vypadá dost složitě, ale zdání klame. Když máš vše připravené jde to ráz na ráz. Pěkný den přeje Libuše.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Libuško, myslíš kulatou formu, že? Jak velkou používáš?
Děkuji
Sylvie
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Ano, Idinko, fazole a hrách napomáhají k tomu, aby se dno koláče nevyboulilo.Po upečení a vychladnutí se z koláče odstraní. Zdraví Libuše.
A k čemu tam jsou ty fazole a hrách? To aby koláč nevyskočil?