Recept Voňavý chléb z květináče

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Voňavý chléb z květináče

Postup

Dva nové květináče vymažeme olejem. Mouku prosijeme do mísy a uprostřed vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj droždí a přimícháme trochu cukru, mléka a mouky. Kvásek přikryjeme a necháme 15 minut kynout. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Rozpuštěné máslo smícháme s vejci, kořením a koprem. Rozmarýn utlučeme v hmoždíři a přimícháme do máslové směsi. Vše přidáme ke kvásku a vymísíme těsto, které zase přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Květináče naplníme těstem a necháme dalších 20 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 190°C. Povrch chlebu potřeme vodou a posypeme anýzem. Pečeme 40 minut a na začátku pečení vylijeme na dno trouby šálek vody.

Recept je z kategorií: Chléb

Nahlásit recept

  • 13.05.03 vloženo
  • 8495x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny na dva květináče o průměru 14 cm:
  • 500 g hladké mouky
  • 40 g droždí
  • 1/8 l vlažného mléka
  • špetka cukru
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 1/2 CL (čajové lžičky) soli
  • špetku nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 CL anýzu
  • 1/2 CL fenyklu
  • 4 PL (polévkové lžíce) sušeného kopru
  • 1/2 CL sušeného rozmarýnu
  • 1 CL anýzu
  • olej na vymaštění květináčů
  • Z jednoho bochníku nakrájíme 15 krajíčků, jeden krajíček má 355 kJ

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Voňavý chléb z květináče

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Voňavý chléb z květináče

Pampeliska191
1075 příspěvků 15.5.03 14:32
Sarko

To chce vyzkouset. Kdo ho u nas jedl, vsem moc chutnal. Jestli je uzasny, na to Ti neodpovim, protoze z vlastni zkusenost znam, ze co je treba uzasneho pro nekoho, nemusi byt uzasne pro mne. Preji Ti hezky den.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliško

Je opravdu tak úžasný?

Pampeliska191
1075 příspěvků 14.5.03 16:34
Zuzi

To zalezi na Tobe, ja je nevypalovala, jen jsem je dobre umyla a nechala vysusit a pak jsem je poprve hodne vymazala tukem. Nekdo rika, ze se to po druhe uz nemusi vymazavat, ale ja to vzdy vymazala pred kazdym pouzitim

rastoba
492 příspěvků 14.5.03 15:03
...
zuzi
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Pampeliško

Musí se kvetníky vypálit?
Děkuji

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi

Ano, a pekla jsem uz i vice druhu chleba v kvetinaci. Babi, vzpominam, ze jsi poslala na Labuznika recept „Chleb v kvetniku“ a je pod cislem 5923. Je dobre, ze jsi to pripomela. Taky se na nej muze Eva kouknout a lepe tomu porozumi. Ja nikdy nedavala ani na dno kvetinace zadne papirove kolecko, ale muze se tam dat, aby tam po upeceni nezustal „pupik“. Taky zalezi na tom, zda v kvetinaci je jen mala dirka, protoze v nekterych kvetinacich byvaji i velke odtokove diry Bezvadne je, ze kazdy z nas prispeje vzdy s nejakou radou a zkusenosti. Mej se hezky

Pampeliska191
1075 příspěvků 14.5.03 02:06
Evo

Testo na chleba je tuhe a neprotece dirkou v kvetinaci. Ptas se jaky kvetinac? Uplne obycejny (z palene hliny), do ktereho se :,-(i kvetiny. Novy kvetinac je nutno pred pouzitim v teple vode umyt, nechat ho vysusit a pred pouzitim vymazat tukem. Poslala jsem pepickovi k receptu obrazek, a verim ze ho k tomuto receptu prida, pak to bude snadnejsi k pochopeni. Ahoj

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliško...

pekla jsi ten chleba? Já takový nějaký v květináči v létě peču a přidala jsem recept před dlouhou dobou pod názvem ¨Chleba v květníku¨do Labužníka, ve ktrém jsem vysvětlila, co se všechno musí udělat, než se může začít péct, včetně vystřihnutí kolečka z pečícího papíru na dno květníku. Jinak asi ten chleba voňavý je! Zdraví,

Labužník eva
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Jaký květináč ?

Já tomu nějak nerozumím - správný květináč má na dně dírku umožňující odtok vody, tou by se přece tlačilo to těsto ven - jaký květináč máš na mysli ?Jinak to musí být úžasný chleba, tu vůni úplně cítím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz