Recept Voňavý chléb z květináče

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Voňavý chléb z květináče

Postup

Dva nové květináče vymažeme olejem. Mouku prosijeme do mísy a uprostřed vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj droždí a přimícháme trochu cukru, mléka a mouky. Kvásek přikryjeme a necháme 15 minut kynout. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Rozpuštěné máslo smícháme s vejci, kořením a koprem. Rozmarýn utlučeme v hmoždíři a přimícháme do máslové směsi. Vše přidáme ke kvásku a vymísíme těsto, které zase přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Květináče naplníme těstem a necháme dalších 20 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 190°C. Povrch chlebu potřeme vodou a posypeme anýzem. Pečeme 40 minut a na začátku pečení vylijeme na dno trouby šálek vody.

Recept je z kategorií: Chléb

Nahlásit recept

  • 13.05.03 vloženo
  • 8605x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny na dva květináče o průměru 14 cm:
  • 500 g hladké mouky
  • 40 g droždí
  • 1/8 l vlažného mléka
  • špetka cukru
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 1/2 CL (čajové lžičky) soli
  • špetku nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 CL anýzu
  • 1/2 CL fenyklu
  • 4 PL (polévkové lžíce) sušeného kopru
  • 1/2 CL sušeného rozmarýnu
  • 1 CL anýzu
  • olej na vymaštění květináčů
  • Z jednoho bochníku nakrájíme 15 krajíčků, jeden krajíček má 355 kJ

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Voňavý chléb z květináče

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Voňavý chléb z květináče

Pampeliska191
1075 příspěvků 15.5.03 14:32
Sarko

To chce vyzkouset. Kdo ho u nas jedl, vsem moc chutnal. Jestli je uzasny, na to Ti neodpovim, protoze z vlastni zkusenost znam, ze co je treba uzasneho pro nekoho, nemusi byt uzasne pro mne. Preji Ti hezky den.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliško

Je opravdu tak úžasný?

Pampeliska191
1075 příspěvků 14.5.03 16:34
Zuzi

To zalezi na Tobe, ja je nevypalovala, jen jsem je dobre umyla a nechala vysusit a pak jsem je poprve hodne vymazala tukem. Nekdo rika, ze se to po druhe uz nemusi vymazavat, ale ja to vzdy vymazala pred kazdym pouzitim

rastoba
492 příspěvků 14.5.03 15:03
...
zuzi
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Pampeliško

Musí se kvetníky vypálit?
Děkuji

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi

Ano, a pekla jsem uz i vice druhu chleba v kvetinaci. Babi, vzpominam, ze jsi poslala na Labuznika recept „Chleb v kvetniku“ a je pod cislem 5923. Je dobre, ze jsi to pripomela. Taky se na nej muze Eva kouknout a lepe tomu porozumi. Ja nikdy nedavala ani na dno kvetinace zadne papirove kolecko, ale muze se tam dat, aby tam po upeceni nezustal „pupik“. Taky zalezi na tom, zda v kvetinaci je jen mala dirka, protoze v nekterych kvetinacich byvaji i velke odtokove diry Bezvadne je, ze kazdy z nas prispeje vzdy s nejakou radou a zkusenosti. Mej se hezky

Pampeliska191
1075 příspěvků 14.5.03 02:06
Evo

Testo na chleba je tuhe a neprotece dirkou v kvetinaci. Ptas se jaky kvetinac? Uplne obycejny (z palene hliny), do ktereho se :,-(i kvetiny. Novy kvetinac je nutno pred pouzitim v teple vode umyt, nechat ho vysusit a pred pouzitim vymazat tukem. Poslala jsem pepickovi k receptu obrazek, a verim ze ho k tomuto receptu prida, pak to bude snadnejsi k pochopeni. Ahoj

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliško...

pekla jsi ten chleba? Já takový nějaký v květináči v létě peču a přidala jsem recept před dlouhou dobou pod názvem ¨Chleba v květníku¨do Labužníka, ve ktrém jsem vysvětlila, co se všechno musí udělat, než se může začít péct, včetně vystřihnutí kolečka z pečícího papíru na dno květníku. Jinak asi ten chleba voňavý je! Zdraví,

Labužník eva
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Jaký květináč ?

Já tomu nějak nerozumím - správný květináč má na dně dírku umožňující odtok vody, tou by se přece tlačilo to těsto ven - jaký květináč máš na mysli ?Jinak to musí být úžasný chleba, tu vůni úplně cítím.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz