Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
misapoho Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuřecí maso a slaninu pokrájíme na kostičky, cibuli na plátky. Na olivovém oleji opečeme cibuli a slaninu, na to hodíme kuřátko. To vše pak přemístíme do pekáčku, promícháme s kečupem, poklademe na plátky pokrájenou paprikou, česnekem, rajčetem a feferonkou, posypeme solí, pepřem a provensálským kořením, přiklopíme pokličkou a nechápe péct. Když už je kuřátko měkké, pokličku odklopíme, přidáme černé olivy a necháme chvilku ještě péct, aby se trošku zredukovala šťava (bude jí poměrně hodně, rajčata pustí vodu). Nakonec přelijeme trochou smetany a necháme ještě cca 10 minut péct a pak servírujeme. Podáváme s rýží.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Voňavé kuřátko
546 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuji za upozornění - již jsem se na recepty, které napsala Eja, podíval - a mnohé mě moc zaujaly. Toast - tyto recepty také znám a oceňuji! Zdá se však, že mi unikly recepty Anci - to tedy budu muset napravit!
A VŠEM LABUŽNICÍM A LABUŽNÍKŮM POHODOVÝ ROK 2008 PŘEJI!!!
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo, Ty mě dnes večer nepřestáváš mile překvapovat. Rozhodně to neber jako lichotku nebo pochlebování… To následující, co napíšu, je spíše upozornění pro ostatní…
Takže, přátelé, v tom výčtu mezi „B“ a „M“, pokud to vezmeme abecedně.. chybí „E“ jako Eja. Prohlédněte už jen názvy receptů, u většiny se zastavíte…
Také souhlasím. Jistě se najde hodně receptů, které kdyby tu nebyly, tak se opravdu nic nestane
, pak recepty použitelné alespoň jako
inspirace těch je většina, a pak mistrovská díla, kde už je kuchaření
blízko k umění - podle abecedy mne jen okamžitě napadají recepty Anci,
Bony, MI-LANa, Toasta…Tohle je alespoň pro mne ta druhá skupina - kombinace
oliv a smetany se mi nezdá být to pravé - možná na konec kostičky
kvalitní fety ???, kečup bych tam taky nedala, ale dá se s tím receptem
pracovat
.
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Úplně souhlasím. Opravdu se zde najdou neuvěřitelné zajímavosti.
Já bych tam přidala ještě něco šťávy z limetek. K těm černým olivám se moc hodí.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Již několikráte jsem chválil náhodné brouzdání po ´LABUŽNÍKU´; stoji to za to, člověk objeví zajímavosti. Tento receptík k nim rozhodně patří! Místo smetany dám trochu bílého vína…