Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Panenku ostrým nožem rozřízneme po délce na plát, lehce naklepeme. Potřeme dijonskou hořčicí, posypeme hustě bylinkami, položíme plátek slaniny a pevně svineme v roládku. Roládku nakrájíme na cca 1 cm široké plátky, každý plátek spojíme párátkem namočeným ve vodě, rukou lehce "zplacatíme", posypeme po obou stranách troškou grilovacího koření a necháme chvíli rozležet / pokud v lednici, tak alespoň 15 minut před přípravou vyndáme, aby mělo maso pokojovou teplotu/. V misce důkladně promícháme smetanu s ostatními ingrediencemi a dáme do ledničky trochu rozležet. Ve slané vodě uvaříme doměkka brambůrky / pokud kápneme do vody kapku oleje, tak se nám nerozvaří a budou hezky držet tvar/. Vodu slijeme, k brambůrkům přidáme trochu másla a pažitku, přiklopíme, s hrcem zatřepeme a necháme chvíli stát. Rozpálíme na pánvi trochu oleje a rychle po obou stranách osmahneme soustíčka panenky / počítejte o něco kratší dobu, než když byste dělali plátky/. Na talíř naaranžujeme maso / párátka můžeme vyndat, ale nemusíme, vypadá to s nimi docela hezky/, brambůrky s pažitkou a každému trochu studené omáčky. Dozdobíme např. koktejlovým rajčátkem.
Recept je z kategorií: Minutky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Voňavá soustíčka z vepřové panenky
hledala jsem recept na panenku, kterou bych připravila dnes k večeři a našla jsem tento. Líbí se mi nejenom podle ingrediencí, ale také proto s jakou vášní recept popisuješ ;o)
Pěkný víkend!