Recept Voňavá a křehká ryba

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rybu nakrájíme na větší kousky (asi o hraně 3 cm), slabě osolíme. Hladkou mouku smícháme se žloutkem, polévkovou lžící oleje a čtyřmi lžícemi mléka. Z bílku vyšleháme polotuhý sníh, který do těsta opatrně vmícháme. V pánvi wok rozehřejeme olej (asi na výšku 3 prstů). V rozpáleném oleji, na středním plameni smažíme kousky ryby namočené v těstíčku. Po osmažení vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírovém ubrousku. V pánvi ponecháme oleje na výšku 1 prstu (samozřejmě nezkoušíme měřit, haha!), na kterém necháme smažit dva natenko nakrájené stroužky česneku. Pozor! - nesmí příliš ztmavnout, jinak by omáčka zhořkla. Přidáme pórek hrubě pokrájený, dále plátky povařených hub šitake (bez nohy, je příliš tvrdá), zelí nakrájené na kusy odpovídající kusům pórku. Necháme podusit do změknutí.Přidáme lžičku chilli pasty, asi 3 lžíce ústřicové omáčky a 5 lžic sojovky.Zalijeme vývarem z hub šitake, ve kterém jsme předem rozpustili polévkovou lžíci škrobu. Vše dobře promícháme, abychom docílili jemné sladko-kyselé chuti, přidáme půl lžice medu a několik kapek citronové šťávy, případně lžičku rýžového octa. Nakonec smažené kousky ryby necháme v omáčce prohřát. Podáváme s jasmínovou rýží. Upozornění: Voňavou a křehkou rybu můžeme připravit bez zeleniny (tak, jak ji známe z čínských restaurací): celé filety namáčíme do těstíčka, smažíme. Poté nakrájíme na plátky, servírujeme na kopečku z čínského zelného salátu, s jasmínovou rýží. Za omáčku slouží směs česneku a sojové/ústřicové omáčky.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 25.11.04 vloženo
  • 7101x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

  • rybí filety (např. treska, 500 g)
  • 6 dkg hladké mouky
  • olej
  • 1 vejce
  • mléko
  • sůl
  • pórek
  • žampiony
  • houby šitake (předem namočené a povařené v 1 l vody
  • asi 8 kloboučků vaříme 30 min, vývar nechat)
  • česnek
  • 1/3 malé zelné hlávky (bílé)
  • ústřicová omáčka
  • sojová omáčka
  • škrob
  • med
  • citron / rýžový ocet
  • chilli pasta
  • jasmínová rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Voňavá a křehká ryba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz