Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Íránská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Prsicka okorenime, mozeme pokapat lyzicou oleja, nechame chvilu ulezat. Merunky omyjeme, nechame dobre okapat, osusime kazdu prerezeme na tri casti-pozdlzne pasiky. Pokapeme octom. Zazvor olupeme, nakrajame na tenunke platky,tie nakrajame na rezance asi tak 2 cm dlhe a 2-3 mm siroke. Dame do maleho kastroliku, zalejeme sirupom tak aby nam kustik precnieval a varime na miernom ohni az pokial sa sirup nevypari. Zazvor neostane suchy ale vlacny a vlhky ako keby sme vybrali ananas/merunku z kompotu. 1., Prsicka opekame na panvicke na kvapke oleja. 2., Na druhej panvicke rozpustime maslo, do neho narezane marhule, nechame prejst teplom, zalejeme medom, nechame pomaly prejst varom. Na opecene prsicka kladieme merunky a na ne ukladame asi tak 1 /2 Kl zazvoru v sirupe. Podavame s ryzou, ryzou basmati alebo so safranovou ryzou... Dobru chut! Pozn.: K marhulam mozeme pridat k medu aj 4-5 PL smotany, alebo 1/2 salky stipky safranu namoceneho vo vode. Prva varianta vylucuje druhu a naopak. Ak vam ostane zazvor, dame do chladnicky do pohara, vydrzi dlho. Je dobry na maska/sweetened ale aj na dezerty na ozdobu a chut.
Recept je z kategorií: Drůbež
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vona Saharazady