Recept Volské oko s plesňovým syrom

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Volské oko s plesňovým syrom

Postup

Cibuľu nakrájame na mesiačiky, pomaly dusíme na oleji. Vyklepneme vajcia, pomaly necháme zatuhnúť, keď je už iba tenká vrstva surová, posypeme nastrúhaným syrom, priklopíme pokrievkou a necháme pomaly roztopiť. Hotové posypeme čerstvo mletým čiernym korením, spravidla nesolím. S čerstvým chlebom a zeleninou sú to výborné raňajky.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 22.10.09 vloženo
  • 5882x zobrazeno

Ingredience

  • 1 veľká cibuľa
  • olej
  • 3 vajcia
  • cca 80 - 100 g plesňového syru - Niva, Roquefort a pod.
  • čerstvo mleté čierne korenie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Volské oko s plesňovým syrom

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
anickav
2904 příspěvků 24.10.09 01:48
Re: Volské oko s plesňovým syrom

Teddy, povedala by som, že si to musí každý odskúšať, kedy tam pridá ten syr…aká konzistencia žĺtka mu vyhovuje a „nacvičí“ si to.. Ďakujem za prejavený záujem, som rada, že aj jednoduchý recept zaujal. Spomenula som si naň pri debate so sestrou a spomienkach na detstvo a niektoré jedlá našej mamky.
A.

teddybear
89 příspěvků 24.10.09 00:51
Re: Volské oko s plesňovým syrom

Aničko, prosím vás, není to vejce potom příliš přepečené? Zůstane žloutek tekutý? Nemám dobrou zkušenost s vejci smaženými pod poklicí.

gabi
551 příspěvků 23.10.09 23:00
Re: Volské oko s plesňovým syrom

anickav, toto bolo oblubene jedlo nasho otca…nosieval si to do roboty…on si k tej cibulke dal trolilinku slaninky-len tak pre vonu…urobil si to vecer, prikryl a nechal cez noc v chladnej verande…a velmi casto sa stavalo, ze este zvecera mu to „dajake hladne mysky“ poobhryzkavali…ta vona bola jednoducho neodolatelna, tak sme mu z toho castokrat aj polovicu zjedli…inac ja to robievam aj k tekvicovemu privarku alebo k fazulkovym strucikom…dakujem za dobry tip na veceru :)

blanca.xy
647 příspěvků 23.10.09 22:38
Re: Volské oko s plesňovým syrom

Abyste věděli, jdu si koupit plísňový sýr a zítra budu mít snídani na vidličku :-)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.10.09 22:16
Re: Volské oko s plesňovým syrom

Měli jsme to včera k večeři a je to strašlivě dobré. Doporučuju všem ochutnat. Pozdrav z deštivého Idaha.

SweetThink
12 příspěvků 23.10.09 18:29
Re: Volské oko s plesňovým syrom

plesnivý, neplesnivý, slovensky nebo třeba česky… zítra ukuchtím partnerovi k snídani.

Mimochodem… tento server je o vaření a ne o jazyku.

noskovice
1322 příspěvků 23.10.09 16:46
Re: Volské oko s plesňovým syrom

Na tom odkazu to nezkousejte, protoze je to moje prani k svatku vsem Radkam.
Pri teto prilezitosti vas vsechny pekne zdravim z destive Italie, Sona :-))

casino
4488 příspěvků 23.10.09 07:45
Re: Volské oko s plesňovým syrom

… a už v tom zase lítáme :-((( martinsog, prosím, ZKUSTE TO VYSVĚTLIT TADY

gmp
1603 příspěvků 23.10.09 07:24
Re: Volské oko s plesňovým syrom Martinsog

Máš na mysli, že jde tedy o kulinářský úlet? Něco jako: Guláš z rybieho filé?! Miloš

dag
543 příspěvků 23.10.09 05:47
Re: Volské oko s plesňovým syrom

Je to opravdu dobrá snídaně. Ba i vwečwře. Zdravím

Alis
2617 příspěvků 23.10.09 03:58
Re: Volské oko s plesňovým syrom, Martinsog...

musím se ti k něčemu přiznat - když jsem chvíli ve společnosti Slováků, když si čtu ve slovenštině, automaticky mi naskakují slovenské výrazy… Vůbec se tudíž nedivím Slovence, že jí omylem a automaticky napadl český výraz pro plesnivý sýr. My totiž plísně nerozlišujeme :-)
A prosím o vysvětlení výroku „Rokfór“ je niečo, ako „vtip na tému rokenrolu“ - nějak mi uniká pointa :-))

martinsog
103 příspěvků 23.10.09 03:39
Re: Volské oko s plesnivým syrom

Nemám problém so spánkom, ale „plesňový“ by snáď mohlo byť lepšie, ako „plesnivý“. „Plesnivý“ syr môže mať rôzny pôvod a jeho kvality nemusia byť práve vhodné ku kulinárskemu umeniu… Dobrú noc.

anickav
2904 příspěvků 23.10.09 03:28
Re:Vážený(á) martinsog,

neviem, prečo si myslíte, že som vyvolená? Čo si pod tým mám predstaviť? Budem rada za vysvetlenie.
„Rokfór“ som napísala preto, že som si všimla, že vo viacerých českých receptoch to takto figuruje, že by sa aj ľahšie použil vyhľadávač. V podstate som mala asi napísať plesňový syr roquefortového typu, asi to opravím, aby sa Vám ľahšie spalo.

martinsog
103 příspěvků 23.10.09 03:12
Re: Volské oko s rokfórom

Ja viem, že si vyvolená. ale dovolím si otázku. „Rokfór“ je niečo, ako „vtip na tému rokenrolu“?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz