Recept Volská líčka na Margaux

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Specialita z Margaux

Joue de boeuf au Margaux

Postup

Myslím, že by Vám nemělo činit potíže sehnat volská líčka, pokud ano klidně použíjte z býka či krávy.

líčka očistěte opláchněte a naporcujete na 20 dkg kusy Vložte do terakotové teriny s víkem, přidejte veškeré uvedené ingredience, udělejte si těstíčko a víko hermeticky zalepte. Do ohřáté trouby na 150°C vložte terinu a duste cca 3 hod. Po dohotovení výjměte petrže a podávejte horké v nádobě ve které jste to připravovali.

Doporučené víno: Margaux.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.04.10 vloženo
  • 2895x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg volská líčka
  • 8 malých šalotek
  • 0,7 l červené - Margaux
  • pepř z mlýnku
  • 1 malý svazeček ploché petržele
  • sůl.
  • Těsto na utěsnění
  • voda
  • mouka.

Doporučená příloha

  • Malé brambůrky v páře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Volská líčka na Margaux

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4469 příspěvků 21.10.13 00:06
Kde koupit líčka?

No, je to velká firma mající v ČR přes 100 prodejen v různých řetězcích…
Považoval jsem za slušnost se na ústředí zeptat, zda jim nebude vadit zveřejnění na gastroforu. Zda jim to vadí či ne, posouďte sami, ale patrně si myslí, že co Čech, to módní barbar :P

Dobrý den,
Velmi si vážíme nabídky k propagaci našich prodejen, ale bohužel je to velmi nedostatkové zboží …………. Proto bychom nedokázali všechny zákazníky uspokojit.

 
hippolyta
394 příspěvků 18.10.13 16:15

Nepochybně si ho nevycucal z prstu, to jsem snad nenapsala?

 
casino
4469 příspěvků 18.10.13 11:06

Taky jsem si na netu o Margaux početl :) a souhlasím, že než v něm vařit hovězí škraně, tak bych věděl o lepším použití…; na druhou stranu, youpi cosi o francouzské kuchyni ví a myslím, že si recept nevycucal z prstu. Znám recept na risotto, kam má přijít šampaňské… Vystačím si se Chardonnay, ale věřím tomu, že se najdou domy, kde v rýži utopí Moëta & Chandona, i když ty bublinky se stejně vypaří, že. ;)

 
hippolyta
394 příspěvků 16.10.13 15:24

Já bych toto jídlo taky nevařila, protože lít víno z Margaux do jídla, dokonce v něm dusit módní líčka, to je ryzí barbarství.

 
Frantiska
927 příspěvků 16.10.13 15:20

V Praze: řeznictví a uzenářství U Arbesa, ale obcas se stane, ze jsou vyprodane :) Kupuji je tam pravidelne. Jen teda doufam, ze se to tak presne jmenuje :)

 
Mlsala
21 příspěvků 16.10.13 14:40

Casino neprozradíš kde se dají líčka ulovit? Já to asi jest nebudu ale chtěla bych udělat radost tomu svojemu protože nedávno o tom mluvil. Toto jídlo bych asi taky nevařila. Asi ten guláš. A který je podle tebe klasický.
Děkuju.

 
casino
4469 příspěvků 15.10.13 13:47
Dnes jsem ulovil přes 3kg líček...

… tak hledám, jak s nimi naložit…
Část asi na víně
Část asi na klasický guláš…
A i když jsem od posledka nezměnil názor, tak asi vyzkouším (pokud mi to někdo nerozmluví) tady ta líčka VAŘENÁ ve víně. Preferuji spíše jednoduché chutě, mam však obavy, že toto bude chuti až příliš jednoduché… :nevim:
******
No, asi nevyzkouším…
Při stěhování jsem potratil neglazovaný pekáč a jak tak uvažuju, to použití terakoty by zde mohlo mít zásadní význam :nevim:

 
casino
4469 příspěvků 10.04.10 16:18
Re: Volská líčka na Margaux 1

No, receptu by slušela podkategorie guláše :) i když to vidím spíše na takový pörkölt po francouzku… Co tím chci říci? Mám hrnce s těsně přiléhajícími poklicemi a pokud vařím podobné jídlo jak zde uvedeno, tak nakonec musím šťávu zahustit jedním ze dvou základních způsobů… neboť je to taková zahoustlá „polífka“, jedlá tak akorát s velmi suchým chlebem a vínem :-) U nás máme raději hlavní chod „na vidličku“ nežli na PL :-()))

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz