Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
mrtvola Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Šalotku i vodnici oloupeme, šalotku nakrájíme na drobno, vodnici nahrubo rozstrouháme. Na lupínku másla zpěníme cibuli, přidáme vodnici a zesílíme žár, aby se voda odpařila co nejrychleji. Osolíme a opepříme. V momentě kdy je voda odpařená (cca za 2 minuty), odstavíme z ohně a vmícháme smetanu. Dál nevaříme, necháme jen prohřát. Dá se udělat i v MW, kde vodnici vlníme na plný výkon dvě minuty, mezi vlněním dvakrát promícháme. Do hotové můžeme vmíchat jemně usekanou hladkolistou petržel. Hodí se jako příloha ke všem grilovaným nebo restovaným bílým masům bez složitého koření, ale je dobrá i jako zeleninové jídlo třeba s bramborem nebo jen tak.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vodnice na smetaně
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
A nebo obrázek tady…
Obrázků je na webu dost, třeba tady na Wikipedii .
528 příspěvků 25.1.09 03:43
Vážení, je zde asi 15 receptů, kde je vodnice. Ale u receptu Vodnicové zelí je i obrázek (recept č.30814).
Možná jemná kedlubna, mladá, nedřevnatá nebo křehké košťály z karfiolu.
Mrtvuše, dá se to k nečemu přirovnat ? Kedlubna? Patizon? Bílá ředkev ?
Františko, občas v Makru, občas u Vietnamců, v Německu. Ale chce to mít štěstí.
HM, tak vodnici jsem chtela vzdycky ochutnat i turin … jen je nemuzu nikde sehnat, ale az sezenu vyzkousim