Recept Vodní meloun s fetou a olivami
martan Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Meloun necháme dobře vychladit. Poté zbavíme jadérek a nakrájíme na menší kousky do mísy. Meloun popepříme a přidáme rozdrobený balkánský sýr. Nakonec můžeme přidat na kolečka nakrájené černé olivy. Podáváme, dokud je meloun ještě studený.
Recept je z kategorií: Saláty
- 07.07.04 vloženo
- 7650x zobrazeno
Ingredience
- 1 vodní meloun
- pepř
- sýr typu balkán, feta nebo kozí sýr (množství záleží na velikosti melounu)
- černé olivy na ozdobu
Doporučená příloha
hodí se při BBQ
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vodní meloun s fetou a olivami
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vodní meloun s fetou a olivami
1454 příspěvků 26.1.12 15:57
Ja robievam taký to šalát podľa Bali a kamarát ma naučil tú jemne nakrájanú červenú cibuľu vopred marinovať v limetkovej šťave.
4812 příspěvků 25.1.12 22:54
Dnes (u vás zítra) slavíme národní svátek který se neobejde bez Masových koláčků a klasického australského BBQ.
Proto oprašuji tento vynikající recept.
Ještě nikdy nic nezbylo. Díky Martane.
Příspěvek upraven 25.01.12 v 22:54
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Když si dáte s Umbertakem ten meloun co nevíte kdy skončit, to se pak asi míjíte na WC jak chodíte „kropit“, a co pak ty třešně, to musí jít „hore,dole“. Nevadí, hlavně že chutná viď. Moje maminka kdysi dávno, když měla ledvinovej kamen, tak jí naordinoval primař ať jí hodně melouny- v té době to jasně bylo úzkoprofilové zboží, tak když náhodou byly, tak si to mamka vybrala za celej rok a viděli jsme jí semtam- pořád byla na oné místnosti. Stejně jí ten kamen museli operativně stáhnout i když se chudák tak snažila.
Teď tu lilo jak když visí z nebe provazy a bouřka jak ďas a to jsem pověsila prádlo,ach jo. Pa a měj se a pozdravuj Umbertaka!
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Prosím tě, existuje nějaká hranice, kde se z angurie stává cocomero? Já vím, že v Janově a směrem na sever je to ještě angurie, ale v Toskánsku už cocomero, a jak je to níž, třeba v Římě? Děkuji předem za lingvistický výklad:-)
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
po tomto se netloustne
to je ono! Koukla jsem se, a uz mam hlad…no, pak zhubni! ? ! ? !
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
přidávám dvě fota ze včerejší večeře; NAKRÁJENÝ CANTALOUPE MELOUN SE ŠUNKOU . Ty kostky kolem není meloun, to je papája
To, co je na Tve fotce, se v Italii jmenuje melone. A to, co jsem znala z Prahy jako meloun, se jmenuje anguria, nebo taky cocomero.
Klasicky predkrm je: melone, solena sunka a ovci syr. Najdes to na vsech jidelnich listcich, pochopitelne pouze v dobe melonu. My to s manzelem jime jako hlavni chod, protoze kdyz to zacnem jist, tak nevime kdy prestat. Je to jako s tresnickama, nedokazeme se nabazit.......! Ahoj Sona
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
On se zde prodává pod názvem Cantaloupe, ale česky můžeš říct „kantalupský“

A koukám, že se mu asi říká i ananasový, ale to je pro mne novinka.
„Opravdu hezky česky“ si to můžeš PŘEČÍST TADY
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Ten cukrový, to by mohlo být ono.
Já si totiž z ČR pamatuji jenom dva druhy. Meloun vodní (to je ten nejobyčejnější) a potom Ananasový. Vím že byl žlutý a o hodně menší, ale chuť si už nepamatuji.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
No to jo, ale já jsem měla na mysli ten druh, jehož obrázek vložila Esme…:-)))
491 příspěvků 25.1.09 03:43
Na netu se uvádí: Meloun vodní se u nás vyskytuje nejčastěji a to jak na zahrádkách, tak v obchodech. Má různý tvar a barvu, nejen slupky, ale i dužiny. Slupka je obvykle zelená, žlutozelená, dužina krvavě červená až růžová, meloun obsahuje černá semínka, která podporují trávení. K pěstování melounu vodního je zapotřebí větší teploty a více vláhy než k pěstování melounu cukrového.
Více se tam neuvádí. L.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Já napíšu nejspíš blbost, ale není to „meloun cukrový“?
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
díky. Ale já měla na mysli český název.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
to je cantaloupe, charentais
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
podobný salát máme v Olivové kuchařce (i foto). Je tam meloun, červená cibule, feta, černé olivy, olivový olej, bazalka, sůl, pepř. Je to zvláštní kombinace, ale vynikající!
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Když už jsme u melounů…jak se jmenuje tenhle?
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Ta kombinace je nejen zajímavá, ale vynikající, téměř jedinečná !
Už aby byly melouny, já se tak těším
! 
Na tohle už se dlouho chystám… Ale teď budu muset kvůli nedostatku melounů „chvíli“ počkat
Občas je někde v časopise vidět fotka… ta
kombinace zní zajímavě 

P.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
tento recept zdomácněl i u nás. Stále dělám. Stále chutná.
A ta jednoduchost je přímo úžasná…
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Přesně tenhle recept jsem viděla před pár dny na TOP TV a úplně mě nadchl. Tak jsem to dnes předložila známým a úspěch obrovský. Prý příště přinesou meloun:-)) Chtěla jsem přidat do receptů a koukám, že mám 3 roky zpoždění.:-)) Tak alespoň před létem oprašuji, je to opravdu výborná kombinace a v tom odpoledním dusnu neuvěřitelně osvěžující. Moc prima.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Martane, díky za další recept do mého BBQ repertoáru. Bohužel jsem se k tomu dostala až tento weekend. Musím tě ale pochválit. Ta kombinace chutí je přímo fantastická. A při tom je to tak jednoduché a rychlé. Moje přítelkyně, která jinak jídlo k životu moc nepotřebuje nakonec „vyčistila“ salátovou mísu, že jsem ji ani nemusela umývat.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tohle je moje. Vyzkouším hned při příštím grilování. Dík za pěkný recept.
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Nevěřila bych, že to může být tak dobré.Díky! Zdraví MELOUN.