Recept Vodka Liškovka Linie

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lišky krátce povařím – přecedím. Nechám vystydnout.

Za pomoci měchačky jemně vkládám přes hrdlo do láhve. Zaliji vodkou (silnější povahy spiritusem).

Nechám stát, až lišky klesnou ke dnu, je „Liškovka“ hotová.

Podávám chlazené.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.10.12 vloženo
  • 2604x zobrazeno

Ingredience

  • 0,5 l vodky
  • 200 g lišek
  • 1 lahev s uzávěrem 0,7l

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vodka Liškovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1417 příspěvků 07.11.12 19:18
Roomanka,

Naložila som zvončekové feferónky do 60% špiritusu (silnejší u nás teraz už nedostať), lúhujú sa asi 2 týždne, má to krásnu zlatú farbu, ale zatiaľ ešte trošku „zeleninovú“ príchuť, nechám to ešte pár týždňov zrieť. Ale na trávenie to dobre pôsobí už teraz. :dance:
Ako dopadli Tvoje rýdziky?

Příspěvek upraven 07.11.12 v 19:20

 
Roomanka
205 příspěvků 12.10.12 08:40

Miloši, díky, jdu na ně. :-)

 
gmp
1603 příspěvků 11.10.12 15:27
rzyce

Roomanko, tendle recesspis je původem z Polski a tam se s ryzcema dělají doslova zázraky. Jeden Rydzyk je nejvyšším generálem nejobávanější armády tzv. „Moherových baretů“ takhle se za něho modlí:„Podsłuchane na antenie Radia: Maryja: Ja bym chciała się pomodlić za wszystkich oszustów, kłamców i złodziei… no i za ojca dyrektora oczywiście.“
Tak proč by se ryzce nedali nacpat do flašky vodky.

 
svato
1417 příspěvků 11.10.12 13:31
Roomanka,

Ďakujem, vykonám, tie ostatné zavarím s medom a cesnakom. Tiež sú prekvapivé, čo môže najlepšie potvrdiť Zlomax, ktorý ich na prvý pohľad považoval za malé patizóniky. :D

 
Roomanka
205 příspěvků 11.10.12 10:08

Svato, poměr ale nemám, vše je od oka. Na dno lahve dám vrstvu feferonek, většinou pokrájených, zaliji to alkoholem, nejlépe víceprocentním, a mám potom zásobu na celý rok. Když mají přijít hosté, vezmu lahev vodky a tímto macerátem ji ochucuji podle toho, co konzumenti snesou. Někdy přidám i lžičku medu a potom je feferonová vodka mírně nažloutlá a ostrost feferonek se tím uhladí. Vychladím v mrazáku a podávám panáčky se štiplavým feferonovým podtónem. Pro mnohého konzumenta nejprve překvapivé, nicméně chutné a velmi žádané. :-)
Macerát necedím, feferonkám se v tom silném alkoholu nic nestane.
Zkus to a dej vědět! R.

 
svato
1417 příspěvků 11.10.12 00:14
Roomanka,

A čo ten Tvoj recept na feferónkovú vodku? Hodil by sa, práve som obrala zvončekové a niekoľko by som mohla využiť aj takto. :)

 
svato
1417 příspěvků 11.10.12 00:06
Miloško,

Mohlo by to byť zaujímavé, ale na kuriatka je už asi neskoro :(
pripomenul si mi ale ten recept z „prešporskej kuchyne“, kde sa z podradnej vínovice robil pravý francúzsky koňak pomocou číroviek mydlových - a tie ešte rastú… :lol:

 
Roomanka
205 příspěvků 09.10.12 19:25
Ryzce

Ještě se zeptám, zda by to šlo udělat z ryzců, těch máme plný les. O lišku nezakopnu a ta, co mi tahá slepice ze dvora do lesa, hrdlem lahve neprojde… :-(

 
Roomanka
205 příspěvků 09.10.12 19:24

Hmm, to tedy si, Miloši, fakt neumím představit. Jo, feferonová vodka je moje specialitka, velmi vyhledávané pití. Ale chuť hub, to mne tedy nenapadlo. :-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kuře na medu Kuře na medu
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz