Recept Vodka Liškovka Linie

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lišky krátce povařím – přecedím. Nechám vystydnout.

Za pomoci měchačky jemně vkládám přes hrdlo do láhve. Zaliji vodkou (silnější povahy spiritusem).

Nechám stát, až lišky klesnou ke dnu, je „Liškovka“ hotová.

Podávám chlazené.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 09.10.12 vloženo
  • 2634x zobrazeno

Ingredience

  • 0,5 l vodky
  • 200 g lišek
  • 1 lahev s uzávěrem 0,7l

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vodka Liškovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
svato
1417 příspěvků 07.11.12 19:18
Roomanka,

Naložila som zvončekové feferónky do 60% špiritusu (silnejší u nás teraz už nedostať), lúhujú sa asi 2 týždne, má to krásnu zlatú farbu, ale zatiaľ ešte trošku „zeleninovú“ príchuť, nechám to ešte pár týždňov zrieť. Ale na trávenie to dobre pôsobí už teraz. :dance:
Ako dopadli Tvoje rýdziky?

Příspěvek upraven 07.11.12 v 19:20

 
Roomanka
205 příspěvků 12.10.12 08:40

Miloši, díky, jdu na ně. :-)

 
gmp
1603 příspěvků 11.10.12 15:27
rzyce

Roomanko, tendle recesspis je původem z Polski a tam se s ryzcema dělají doslova zázraky. Jeden Rydzyk je nejvyšším generálem nejobávanější armády tzv. „Moherových baretů“ takhle se za něho modlí:„Podsłuchane na antenie Radia: Maryja: Ja bym chciała się pomodlić za wszystkich oszustów, kłamców i złodziei… no i za ojca dyrektora oczywiście.“
Tak proč by se ryzce nedali nacpat do flašky vodky.

 
svato
1417 příspěvků 11.10.12 13:31
Roomanka,

Ďakujem, vykonám, tie ostatné zavarím s medom a cesnakom. Tiež sú prekvapivé, čo môže najlepšie potvrdiť Zlomax, ktorý ich na prvý pohľad považoval za malé patizóniky. :D

 
Roomanka
205 příspěvků 11.10.12 10:08

Svato, poměr ale nemám, vše je od oka. Na dno lahve dám vrstvu feferonek, většinou pokrájených, zaliji to alkoholem, nejlépe víceprocentním, a mám potom zásobu na celý rok. Když mají přijít hosté, vezmu lahev vodky a tímto macerátem ji ochucuji podle toho, co konzumenti snesou. Někdy přidám i lžičku medu a potom je feferonová vodka mírně nažloutlá a ostrost feferonek se tím uhladí. Vychladím v mrazáku a podávám panáčky se štiplavým feferonovým podtónem. Pro mnohého konzumenta nejprve překvapivé, nicméně chutné a velmi žádané. :-)
Macerát necedím, feferonkám se v tom silném alkoholu nic nestane.
Zkus to a dej vědět! R.

 
svato
1417 příspěvků 11.10.12 00:14
Roomanka,

A čo ten Tvoj recept na feferónkovú vodku? Hodil by sa, práve som obrala zvončekové a niekoľko by som mohla využiť aj takto. :)

 
svato
1417 příspěvků 11.10.12 00:06
Miloško,

Mohlo by to byť zaujímavé, ale na kuriatka je už asi neskoro :(
pripomenul si mi ale ten recept z „prešporskej kuchyne“, kde sa z podradnej vínovice robil pravý francúzsky koňak pomocou číroviek mydlových - a tie ešte rastú… :lol:

 
Roomanka
205 příspěvků 09.10.12 19:25
Ryzce

Ještě se zeptám, zda by to šlo udělat z ryzců, těch máme plný les. O lišku nezakopnu a ta, co mi tahá slepice ze dvora do lesa, hrdlem lahve neprojde… :-(

 
Roomanka
205 příspěvků 09.10.12 19:24

Hmm, to tedy si, Miloši, fakt neumím představit. Jo, feferonová vodka je moje specialitka, velmi vyhledávané pití. Ale chuť hub, to mne tedy nenapadlo. :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz