Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lišky krátce povařím – přecedím. Nechám vystydnout. Za pomoci měchačky jemně vkládám přes hrdlo do láhve. Zaliji vodkou (silnější povahy spiritusem). Nechám stát, až lišky klesnou ke dnu, je „Liškovka“ hotová. Podávám chlazené.
Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vodka Liškovka
1437 příspěvků 7.11.12 19:18
Naložila som zvončekové feferónky do 60% špiritusu (silnejší u nás teraz už nedostať), lúhujú sa asi 2 týždne, má to krásnu zlatú farbu, ale zatiaľ ešte trošku „zeleninovú“ príchuť, nechám to ešte pár týždňov zrieť. Ale na trávenie to dobre pôsobí už teraz.
Ako dopadli Tvoje rýdziky?
Příspěvek upraven 07.11.12 v 19:20
205 příspěvků 12.10.12 08:40
Miloši, díky, jdu na ně.
Roomanko, tendle recesspis je původem z Polski a tam se s ryzcema dělají doslova zázraky. Jeden Rydzyk je nejvyšším generálem nejobávanější armády tzv. „Moherových baretů“ takhle se za něho modlí:„Podsłuchane na antenie Radia: Maryja: Ja bym chciała się pomodlić za wszystkich oszustów, kłamców i złodziei… no i za ojca dyrektora oczywiście.“
Tak proč by se ryzce nedali nacpat do flašky vodky.
1437 příspěvků 11.10.12 13:31
Ďakujem, vykonám, tie ostatné zavarím s medom a cesnakom. Tiež sú prekvapivé, čo môže najlepšie potvrdiť Zlomax, ktorý ich na prvý pohľad považoval za malé patizóniky.
205 příspěvků 11.10.12 10:08
Svato, poměr ale nemám, vše je od oka. Na dno lahve dám vrstvu feferonek, většinou pokrájených, zaliji to alkoholem, nejlépe víceprocentním, a mám potom zásobu na celý rok. Když mají přijít hosté, vezmu lahev vodky a tímto macerátem ji ochucuji podle toho, co konzumenti snesou. Někdy přidám i lžičku medu a potom je feferonová vodka mírně nažloutlá a ostrost feferonek se tím uhladí. Vychladím v mrazáku a podávám panáčky se štiplavým feferonovým podtónem. Pro mnohého konzumenta nejprve překvapivé, nicméně chutné a velmi žádané.
Macerát necedím, feferonkám se v tom silném alkoholu nic nestane.
Zkus to a dej vědět! R.
1437 příspěvků 11.10.12 00:14
A čo ten Tvoj recept na feferónkovú vodku? Hodil by sa, práve som obrala zvončekové a niekoľko by som mohla využiť aj takto.
1437 příspěvků 11.10.12 00:06
Mohlo by to byť zaujímavé, ale na kuriatka je už asi neskoro

pripomenul si mi ale ten recept z „prešporskej kuchyne“, kde sa z podradnej vínovice robil pravý francúzsky koňak pomocou číroviek mydlových - a tie ešte rastú…
205 příspěvků 9.10.12 19:25
Ještě se zeptám, zda by to šlo udělat z ryzců, těch máme plný les. O lišku nezakopnu a ta, co mi tahá slepice ze dvora do lesa, hrdlem lahve neprojde…
205 příspěvků 9.10.12 19:24
Hmm, to tedy si, Miloši, fakt neumím představit. Jo, feferonová vodka je moje specialitka, velmi vyhledávané pití. Ale chuť hub, to mne tedy nenapadlo.