Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V míse smícháme vločky s moukou, hnědým cukrem, sodou, skořicí, přilijeme rozpuštěné máslo a rozmixovaný banán. Dobře promícháme, vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout. Mezi tím si nasypeme očištěné a umyté ostružiny (maliny, rybíz) do kastrůlku, přidáme k nim víno (vodu), cukr, citronovou šťávu a za občasného promíchání podusíme až směs začne houstnout, pak ji stáhneme a necháme lehce vychladnout. 2/3 připraveného těsta rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 170°C a pečeme 20 minut, dokud těsto nezačne zlátnout. Po této době koláč potřeme podušenými ostružinami (malinami, rybízem) a zbylou 1/3 těsta rozdělíme navrch- sem tam, aby bylo vidět místami ovoce a pečeme ještě jednou 20 minut. Hotový koláč necháme trochu prochladnout, pak ho nakrájíme na čtverečky. Dobrou chuť! Recept je od proficukráře Tomáše Krofta, který dělá šéfkuchaře a peče dobrůtky v řadě soutěží po celém světě!
Recept je z kategorií: Koláče
káva, nebo čaj, co kdo rád
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
9.12.14 18:15
Koláč je moc dobrý. Kombinovala jsem ostružiny s rybízem. Příště jen zkusím 1/2 vloček rozmixovat.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vločkový koláč s ostružinami z neobvyklého těsta
Labarunko, až se odpaří z ovoce voda, kterou pustí, citronová šťáva a víno, tak směs s cukrem začne houstnout, vař na malém ohni, míchej, poznáš to
Ahoj, jak dlouho prosim dusit ovoce do zhoustnutí?
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
jsem velmi ráda, že jsi recept vyzkoušela a hlavně, že chutnalo. Jinak ta směs borůvky+rybíz mohla být lahodná. Terrinka
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušeno a hodnotím jako vynikající!! Mé obavy z přílišného množství másla se ukázaly jako zbytečné, akorát ovoce zabere dost času, než se zredukuje. (Použila jsem borůvky a rybíz a musela jsem přidat asi 4 lžíce cukru, jinak byla směs odporně kyselá.) Jo a dávka byla tak akorát do dortové formy, na velký plech mi to příjde málo.
410 příspěvků 25.1.09 03:43
Terri, se obávám, že sem tu fotku ani nevložíš, protože mně to už nějaký čas, stejně jako některým taky nejde.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Nynuno, foto by bylo a to krásné, ale bohužel, chyba je ve mě- stále sem fotky neumím vkládat a věř, že mě to děsně štve.
Srimpiku, až vyzkoušíš, dej vědět a dobrou chuť! Těší mne, že vyzkoušíš- díky!
Hezký den! Terrinka
26 příspěvků 25.1.09 03:43
A foto by nebylo ?
166 příspěvků 25.1.09 03:43
To vypada lakave, vyzkousim!!