Recept Vločkové karbanátky

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vločkové karbanátky

Postup

Masoxovou kostku povaříme ve 1/4 litru vody, do vařícího bujónu vsypeme ovesné vločky a ihned odstavíme z plotny. Vločky necháme ve vývaru asi 30 minut nabobtnat. Potom k nim přidáme mleté maso, vejce, strouhanku a najemno nakrájenou syrovou mrkev. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Tvoříme karbanátky, které v rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 24227x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g mletého masa
  • 8 vrchovatých lžic ovesných vloček
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 3 lžíce strouhanky
  • 6 stroužků česneku
  • 1 mrkev
  • 1 masox
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 22.02.15 13:46

Tentokrát som neobalila v strúhanke.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 15.03.13 12:03

Použila som jahňacie mäso. Vajíčko som dala len jedno, strúhanky len 2 PL. Inak všetko podľa receptu.
Chuť karbonátok je výborná.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.10.12 15:31

Oproti prvnímu komentáři u receptu já poměr masa a vloček zachovala… ke správné konzistenci mi stačila jedna jediná věc: vajíčko dát jen jedno místo uvedených čtyř…
Vločky jsem nechala nabobtnat ve vývaru z kostí a kůží z uzeného masa (zbytek vývaru jsem spotřebovala na polévku).
Ve zmíněném komentáři se píše, že je třeba dodat více masa… Já si to nemyslím, protože pokud se vločky nechají opravdu nabobtnat, vznikne hmoty tak akorát pro čtyři osoby, celkem jsem z toho měla 12 poměrně velkých karbanátků, k nim pěkně brambory polité lehce máslem a sypané petrželkou a najedli jsme se do syta.

P. S.
Malá rada pro začátečníky: Čím méně strouhanky postačí použít, tím lépe… ;)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Vločkové karbanátky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Drobné úpravičky

Vyzkoušel jsem to a je to výborný, jen je potřeba dát víc masa (já jsem dal půl kila) a vejce pouze tři, lžic strouhanky šest a mělo to konečně konzistenci, že z toho šla udělat hrouda co drží pohromadě.

Ovšem výsledek je potom super, má to takovou plnou chuť, fakt dobrý :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz