Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recepis z knihy Anny Drůbkové Mladá hospodyňka – čtvrté vydání
Nejprve se upraví majonéza. Do 4 žloutků syrových se po kapkách lije ¼ litru tabulového oleje za stálého míchání. Přidá se soli, pepře, lžička hořčice, šťáva z jednoho citronu, trochu vinného octa, drobně sekaná cibulka, kapary a máme – li aspik, dáme ho též několik lžic. Poté se nakrájejí na tenké nudličky různé kousky masa: telecí pečeně neb hovězí, kousek šunky, vařené hovězí maso, malý uzený vařený jazyk, vařené bramborky, celer, boby, též jablko. Pak se 3 vejce uvaří natvrdo, bílky se zkrájejí na nudličky a žloutky prolisují. Malé nakládáné okurky se též zkrájejí na nudličky. Mléčí ze slanečka se dobře utře a přidá zároveň s prolisovanými žloutky k majonéze. Směs se ochutná, aby bylo vše přiměřeně kyselé a slané a nechá se státi nejméně hodinu. Pak se forma pudingová vymaže olejem, naplní připravenou smíšeninou a postaví do studena. Když ztuhla, vyklopí se na mísu a zdobí se salátem hlávkovým, úhořem, aspikem bílým a červeným, Místo slanečka mohou se dáti sardele zkrájené.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Jednotlivé chody
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vlašský salát dle Anny Drůbkové
Tieto , recepty su tu super , dik