Recept Vlasatí panďuláci (biftečky)

Pupek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrájíme na plátky a umně je zmenšíme na medailonky o průměru asi tak 7 cm. Poprášíme drceným pepřem, steakovým (gyrosovým, grilovacím, ...) kořením. Rukou maso mírně poplácáme (neklepeme a nesolíme!). Vložíme do porculánové misky, zalijeme olivovým olejem, zastříkneme Worcester sauce – a když se manželka nedívá, kápneme si tam trošku Tabasca. Mísu dobře přikryjeme (Pseudomonády a plísně jsou pěkný mrchy), zastrčíme do lednice a necháme minimálně 24 hodin uležet. Čím méně kvalitní maso použijeme, tím více prodloužíme dobu olejování – klidně i 3 dny. Omyté brambory si mírně předvaříme i se šlupkou v osolené vodě. Nakrájíme je asi tak na centimetrová kolečka a na sádle je v peci upečeme do kůrčičkova. Můžeme je upéct hned za syrova nebo si koupit polotovar (chraň vás pámbu). Upečené plátky patlámo-popatlámo česnekem utřeným se solí a jemně promneme. Na oleji zprudka opečeme medailonky (na náš nejoblíbenější způsob – rare, medium nebo well done). Podle stavu našich ledvin a krevního tlaku nakonec osolíme. Na talíři začneme střídavě vrstvit na sebe do výšky maso, opečený plátek brambůrky, maso, brambůrku, maso (je-li hlad, tak ještě jednou dokola). Vařené nebo pečené kuřecí prsíčko opatrně rozebereme na jednotlivá svalová vlákna (jde to celkem lehce), která vkusně naaranžujeme na vrchní díl masa jako 'vlasy'. Ženským figurkám můžeme udělat culík spojený kolečkem olivy (gumičkou). Nakonec dáme panďulákovi na hlavu čepici podle oblíbené profese, druhu, národnosti, pohlaví, věku – nebo čeho jen chcete. Např: 1/2 rajčete – Santa Klaus (Mikuláš, kašpárek), 1/2 vejcete – lékař, kousek zelené kapie – voják, 1/2 švestky – železničář, kousek červené kapie s 1/2 rajčete – puberťák s kšiltovkou, lehce přiklopená polovina paprikového lusku – prší, zabodnuté 2 hřebíčky – hlemýžď, mimozemšťan, žirafa, kousek másla – politik, ... no prostě vyblbneme se do bezvědomí. Pokud panďulák nedrží pohromadě, opáteříme ho párátkem. Obložíme mořem zeleniny. Libovolnou přílohu a dochucovadla podáváme zvlášť. Pozn.: 1) tento recept je na dva panďuláky (jeden na porci). Chceme-li jich víc, množství patřičně znásobíme. Můžeme samozřejmě udělat i panďuláky menší, 2) můžeme použít i kombinaci různých druhů mas, 3) tento recept berte opět jako inspiraci a nadsázku, nechtěl bych se dotknout žádné profese (sám jsem jeden z panďuláků), 4) ženám-kuchařkám doporučuji během přípravy a konzumace nepoužívat nůžky, šampón na vlasy, kulmu a fén.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 06.07.05 vloženo
  • 4405x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 250 g kvalitního libového masa (hovězí, vepřové, drůbeží, ale klidně i králík nebo zvěřina)
  • 1 menší vařené nebo pečené kuřecí prsíčko
  • 2 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sádlo
  • drcený barevný pepř, příp. steakové koření nebo jiná kořenicí směs
  • Worcester sauce (pár kapek Tabasca)
  • sůl
  • různé suroviny na ozdobu (viz. postup)
  • 1 moře zeleniny na oblohu.

Doporučená příloha

  • cokoliv

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vlasatí panďuláci (biftečky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vlasatí panďuláci (biftečky)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlasatí panďuláci (biftečky)

Nemohu se zbavit dojmu, že tento recept je nejenom vtipně napsaný, ale že bude také chutný… Hrom do toho, jdu do toho (ale až budu s kamarádkami a kamarády, co to ocení; „je to dobře vtipný, jako panák žitný“)…

Whoossain
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Vlasatí panďuláci (biftečky)

Ty vole, Pupku, ty jsi génius :-) Nepovažuju se za nějakýho kulinářskýho specialistu, ale ty tvoje recepty určitě vyzkoušim. Je to paráda :-) A na konec tohodle receptu to s tim máslem (politikem) :-) Já se válel po klávesnici :-DDDDDD

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Vlasatí panďuláci (biftečky)

Tak to jsi jediná, která mě dneska pochválila. Jinak už jsem byl pokousanej od sousedky (1×), psa (2×) a manželky (celej den). :o)

kessi
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Vlasatí panďuláci (biftečky)

už dlouho jsem se tak nezasmála,ale recept určitě vyzkouším.
Díky :))

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Vlasatí panďuláci (biftečky)

Bluesky,
musím tě zklamat, ale jsi vedle jako ta jedle. Schválně jsem se byl před chvílí podívat. Pravda, panďulák tam sice byl, ale mám o jedno vejce víc (no není ta čeština malebně krásná?). :o)))))))))

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vlasatí panďuláci (biftečky)

Pupku, tipuju tě na pajduláka s vejcetem......ono taky po eliminaci žiraf a kašpárků nic jiného nezbývá :-)))
Budu tudíž tvé recepty brát jako recepty a nebudu nic doplácet na pojištovnu :-)))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Jahodový pohár Jahodový pohár
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz