Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lučinu nebo žervé vložíme do mísy, přidáme podle potřeby smetanu nebo mléko, (někdy v 70 létech jsem přidávala kondenzované mléko, ale proč tomu tak bylo nevím, tak zněl recept). Přidáme mletý pepř, sůl, řádně ručním šlehačem vyšleháme a vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, může ho být víc, ať to má říz. Plátky nakrájených rohlíků slabě pomažeme bylinkovým máslem a navršíme křenovou pomazánku. Zdobíme kompotovanou višní. Tato pomazánka se osvědčila jako podklad na chlebíčky v letních měsících, jak se zeleninou, tak i s ovocem.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Višňové jednohubky
Rachel, ty pomazánky z jedné várky rozdělím na dva díly, jeden díl zpracuji jak popisuji a do druhého dílu přidám drcený česnek s černým pepřem a zdobím plátky rajčat. Když mám čerstvé višně jsou jednohubky ještě lepší, nepohrdnu ani kompotovaným ananasem. Jenom na pomazánku nepoužít tvaroh … to nám nechutná, Lučina či jiný žervé sýr je delikatesa. Tak dobrou chuť a dík za přečtení receptu.
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle na mne vykouklo, jako loňský recept. Moc díky za nápad. Manžel má za měsíc narozeniny. Budou se hodit… už teĎ na ně mám chuť
))