Recept Višňové čatní se svíčkovými řezy

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Česnek oloupeme, nasekáme a smícháme s likérem, vínem, bobkovým listem. Tymiánem a koriandrem. Do této směsi vložíme svíčkovou a necháme 2 hodiny odležet. 2. Troubu předehřejeme na 150°C. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a osolíme. Na 2 lžících oleje je ze všech stran opečeme. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě cca 90 min. 3. Oloupeme cibuli a očistíme celer. Obojí najemno nakrájíme a na zbytku oleje podusíme. 4. Vypeckované višně a marinádu přidáme k zelenině. Ochutíme solí a cukrem. Vaříme na mírném ohni 20 min. Ořechy opražíme a přidáme do čatní. 5. Svíčkovou nakrájíme na plátky, upravíme s čatní na talířích a ozdobíme čerstvým tymiánem.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 5375x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce višňového krému
  • 8 lžic červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžičky tymiánu
  • 2 lžičky koriandru
  • 800 g hovězí svíčkové
  • sůl
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 600 g višní
  • 1-2 lžíce cukru
  • 3 lžíce nasekaných ořechů
  • čerstvý tymián

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Višňové čatní se svíčkovými řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz