Recept Višně v rumu

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vyšně očistíme, ale necháme jim stopky. Chcete-li tak je vypeckujeme a propícháme je špendlíkem, aby cukr mohl vniknout dovnitř (uříznout si kousek zátky a propíchat ji několika špendlíky). Svaříme vodu s cukrem na první stupeň, pěnu sebereme, cukr odstavíme a ještě do horkého vložíme višně. Kastrol přikryjeme utěrkou a uložíme do studena. Druhý den cukr z ovoce slijeme, znovu jej povaříme, višně vložíme dovnitř a přikryté dáme do studena. Třetí den necháme višně na sítě okapat a vložíme je do lahví. Šťávu povaříme, pěnu dobře sebereme a dáme vychladnout. Pak zamícháme dovnitř salicilový prášek a rum, nalijeme na višně, sklenice uzavřeme a v suchu uložíme. Tip: V zimě jich můžeme použít do cukroví jako jasou ¨Výborné čokoládové koule¨ z Labužníka, nebo jich používáme na jakýkoliv koláč, dezert, zákusek, nebo dort. Stejmě se dají připravit třešně, nebo švestky.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 05.07.03 vloženo
  • 46438x zobrazeno

Ingredience

  • Na 2 1/2 kg ovoce
  • 1/2 kg krystalového cukru
  • 3/4l vody
  • 5g kyseliny benzoové
  • 1/4 l dobrého rumu s vysokým % alkoholu, nebo čistého lihu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Višně v rumu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Višně v rumu

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Višně v rumu.

omyté višně nandat do sklenic, zalít rumem a sterilovat aby chytla víčka(jen samotné, bez cukru jsou výborné jen tak na mlsání) mám doma skleničku ještě z roku 2001,nic jim není a nezměnily ani chuť

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Višně v rumu.

další tip:
250 g višní, 200 g pískového cukru, 1 dl rumu
Očištěné višně smícháme s cukrem, vložíme do sklenice, zalijeme rumem a povážeme. Takto můžeme uchovávat všechno ovce kromě jablek a hrušek.

Labužník gandelion02
25 příspěvků 8.7.03 16:11
Diky... :-))

No, my jsme to zkouseli poprve a tak jsme delali jen 4 sklenicky (na ochutnani :-) a vsechny krome jedne se snedli jen tak. Takze jestli vydrzi do vanoc - nevim… (Ale je to v alkoholu a vchladu, takze by mely!) Jinak se s tim daji zdobit dezerty a ruzne zmrzlinove pohary - dle fantazie.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
To zní dobře...

a každopádně podstatně rychlejší a jednodušší, než ten můj recept, který někdy dělám s brandy místo s rumem. Stopky nechávám kvůli tomu cukroví na Vánoce. Na co používáš ty višně Ty? Vydrží také do Vánoc? ;o)

Labužník gandelion02
25 příspěvků 7.7.03 12:26
Mam podobny recept...

Tresne/Visne ve vodce: ovoce opereme ve slane vode (kvuli cervum :-), naskladame do zavarovacich sklenic, posypeme asi dvema lzicemi cukru (pouzivam male sklenicky od majonezy, na vetsi je potreba cukru vice), pridame kousek vanilkoveho lusku nalamaneho na kousky a zalijeme vodkou, aby byly vsechny tresne potopene. Zavickujeme a nechame dva mesice v chladu - lahudka! :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Karbanátky Karbanátky
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz