Recept Višně v rumu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vyšně očistíme, ale necháme jim stopky. Chcete-li tak je vypeckujeme a propícháme je špendlíkem, aby cukr mohl vniknout dovnitř (uříznout si kousek zátky a propíchat ji několika špendlíky). Svaříme vodu s cukrem na první stupeň, pěnu sebereme, cukr odstavíme a ještě do horkého vložíme višně. Kastrol přikryjeme utěrkou a uložíme do studena. Druhý den cukr z ovoce slijeme, znovu jej povaříme, višně vložíme dovnitř a přikryté dáme do studena. Třetí den necháme višně na sítě okapat a vložíme je do lahví. Šťávu povaříme, pěnu dobře sebereme a dáme vychladnout. Pak zamícháme dovnitř salicilový prášek a rum, nalijeme na višně, sklenice uzavřeme a v suchu uložíme. Tip: V zimě jich můžeme použít do cukroví jako jasou ¨Výborné čokoládové koule¨ z Labužníka, nebo jich používáme na jakýkoliv koláč, dezert, zákusek, nebo dort. Stejmě se dají připravit třešně, nebo švestky.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 05.07.03 vloženo
  • 42147x zobrazeno

Ingredience

  • Na 2 1/2 kg ovoce
  • 1/2 kg krystalového cukru
  • 3/4l vody
  • 5g kyseliny benzoové
  • 1/4 l dobrého rumu s vysokým % alkoholu, nebo čistého lihu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Višně v rumu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Višně v rumu.

omyté višně nandat do sklenic, zalít rumem a sterilovat aby chytla víčka(jen samotné, bez cukru jsou výborné jen tak na mlsání) mám doma skleničku ještě z roku 2001,nic jim není a nezměnily ani chuť

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Višně v rumu.

další tip:
250 g višní, 200 g pískového cukru, 1 dl rumu
Očištěné višně smícháme s cukrem, vložíme do sklenice, zalijeme rumem a povážeme. Takto můžeme uchovávat všechno ovce kromě jablek a hrušek.

Labužník gandelion02
25 příspěvků 08.07.03 16:11
Diky... :-))

No, my jsme to zkouseli poprve a tak jsme delali jen 4 sklenicky (na ochutnani :-) a vsechny krome jedne se snedli jen tak. Takze jestli vydrzi do vanoc - nevim… (Ale je to v alkoholu a vchladu, takze by mely!) Jinak se s tim daji zdobit dezerty a ruzne zmrzlinove pohary - dle fantazie.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
To zní dobře...

a každopádně podstatně rychlejší a jednodušší, než ten můj recept, který někdy dělám s brandy místo s rumem. Stopky nechávám kvůli tomu cukroví na Vánoce. Na co používáš ty višně Ty? Vydrží také do Vánoc? ;o)

Labužník gandelion02
25 příspěvků 07.07.03 12:26
Mam podobny recept...

Tresne/Visne ve vodce: ovoce opereme ve slane vode (kvuli cervum :-), naskladame do zavarovacich sklenic, posypeme asi dvema lzicemi cukru (pouzivam male sklenicky od majonezy, na vetsi je potreba cukru vice), pridame kousek vanilkoveho lusku nalamaneho na kousky a zalijeme vodkou, aby byly vsechny tresne potopene. Zavickujeme a nechame dva mesice v chladu - lahudka! :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz