Recept Višně v čokoládě

(Hodnoceno 1x) Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Višně v čokoládě

Úvod

Možná si na ně vzpomenete… Prodávaly se po kusech, byly totiž za každého režimu drahé, protože je to čistě ruční výroba.

Postup

Višně v lihu je nejjednodušší si připravit svépomocí. Je to velmi, velmi složitá procedura :mrgreen: : velké, pevné, omyté, odstopkované, nevypeckované plody uložíme do zavařovacích sklenic a zalejeme cca 50%ním lihem a dobře uzavřeme víčkem :o) Asi po dvou měsících se můžeme pustit do výroby višní v čokoládě. Na sítě necháme višně dobře okapat. Potom višně obalíme fondánem, asi 3 mm vrstvou; buď užibneme kousek, mezi prsty zpacujeme placičku a zavineme do ní višničku. Nebo mezi foliemi vyválíme plát, nakrájíme přiměřené čtverce a ... . Je ještě jeden způsob: fondán zatepla přiředíme a namáčíme do něj višně, tolikrát, až vytvoříme potřebnou vrstvu (pro ruční výrobu nejméně vhodný) Obalené višně necháme krátce zavadnout (nebo můžeme prohnat mrazákem) a minimálně 2x máčíme v čokoládě. Na kvalitě čokolády se nevyplatí šetřit a nastavovat tukem už vůbec ne. Asi za 10 dní se fondán obsahem vody v ovoci rozpustí a vytvoří ten známý likérový syrup. Poznámka: Docela by mě zajímaly fígle ke kterým se dopracujete při potahování fondánového polotovaru čokoládou. Zdroj: jedná se o všeobecně známý postup

Recept je z kategorií: Bonbóny

Nahlásit recept

  • 13.11.09 vloženo
  • 22143x zobrazeno

Ingredience

  • višně v lihu
  • fondán
  • čokoláda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 23.3.12 16:38

S hořkou, dobrou čokoládou lahůdka :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Višně v čokoládě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Višně v čokoládě

2905
753 příspěvků 22.4.12 03:03

Babi, já je viděla už dříve, prohlédla jsem na netu snad všechny. Balit do mandlí je dobrý nápad, ale bez cukru nebude pevná hmota. Sladké pod čokoládou u nás nešmakuje. Myslíš že by stačil bílek do mandlí? :mavam:

babi
6360 příspěvků 22.4.12 02:19

U nas od nepameti oblibene http://www.labuznik.com/recipe.php?… :palec:

2905
753 příspěvků 22.4.12 01:42

Casino, chybí fondán, u nás opravdu nechutná sladký sosík uvnitř

casino
4491 příspěvků 21.4.12 23:42
PARADOXY

No, znovu jsem si přečetl komentáře…
Tento recept je tu asi na dvě věci, ale nechám jej zde…
Třeba, až někdo potká ručně vytvořenou pralinku s višní v rumu, tak bude vědět, jakým způsobem se ovoce obkličuje alkoholem a čokoládou…

2905,
recept se jmenuje Višně v čokoládě, Vy jste sice vytvořila višně v čokoládě, ale s receptem mají společného akorát ty višně a tu čokoládu… :think:
Ten obrázek tu prosím nechejte, lepší něco, než nic…, což ale, dle mého soudu, neplatí o obrázku z 19.04.12 15:46 8)

2905
753 příspěvků 23.3.12 16:56

Casino, višně dělám do vyčerpání zásob, vždy jen po troškách.
Vynechávám fondán, ten u nás nefrčí.
Ale potřebovala bych fígl na potahování čokoládou, vždy mám dole „podložku“.
Namočím, zamávám a postavím na peč. papír. U perníčků se tak neděje, proč je to tak u višní? Je pravda, že zas hezky stojí, jen na ozdobení dortu se nehodí.
Na máčení perníčků ředím trochou šlehačky, je vyžadováno. Na višních neředěno.
Na snímku podložka viditelná :mavam:

/Do čokolády na višně přidávám mleté čili, že by zlobilo?/

casino
4491 příspěvků 13.4.10 06:10
Re: Višně v čokoládě

youpi, bylo by jednoduché u tohoto konkrétního předpisu napsat, že jste snad spadl z višně…:) Myslím si ale, že jste pouze nepochopil kouzlo tohoto receptu: kterak višni i v domácích podmínkách obklopit tekutým médiem a současně to celé zabalit do čokolády :-())). Snad si vzpomenete…, v padesátých letech to byl šlágr :-) Vězte, že je to jednodušší než balit do trojobalu vejce uvařené do poloměkka podle tohoto receptu Smažené vejce na jarním špenátu
Jste si jist, že se čokoláda rozpouští v alkoholu, byť naředěném? :-(

youpi
75 příspěvků 13.4.10 00:26
Re: Višně v čokoládě

omlouvá se za chybu, ujelo mi to než jsem to opravil. Doufám, že tomu budete rozumět.

youpi
75 příspěvků 13.4.10 00:23
Re: Višně v čokoládě

Nivka, nejjednodušší metoda! Višně se po vytažení okapou obalí v práškové arabské gumě a dají do trouby při teplotě 80 °C „vysušit“ za účelem vytvoření filmu - ochrana aby alhohol nerozpouštěl cukr a čokoládu. Opatrně se jemně Rozpustí se opatrně fondant ve vodní lázni, višeň namočí, položí na mramorovou desku stopkou nahoru. Jakmile fondant zpět zkrystalizuje je možné je máčet v čokoládě couvert-čokoláda určená přímo pro profesionální konfiséry! Vydrží pokud je někdo nesní hned, bez problému přes měsíc!

niivka
79 příspěvků 16.11.09 04:09
Re: Višně v čokoládě

a pouzivam belgicku San Felipe 63% :-)

niivka
79 příspěvků 16.11.09 04:08
Re: Višně v čokoládě

skvele je to aj bez toho fondanu. Ja som to robila tak je mam „tvoritko“ na lad zo silikonu naliala som tam troska cokolady polozila visnu a zaliala cokoladou, ked bola formicka zaplnena dala som to stuhnut do chladnicky a zjedli sa tak zazracne rychlo..

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz